2 dolog, amit csak kevesen tudnak a csokiról

2 dolog, amit csak kevesen tudnak a csokiról

2 dolog, amit csak kevesen tudnak a csokiról. Ezt a 2 dolgot biztosan nem tudtad a csokiról. Tilos a hűtőben tárolni a csokit és az sem mindegy, mikor eszed meg.

Érdekes tanulmány látott napvilágot, melyből kiderül, sokan rossz időpontban fogyasztják el a csokit, sőt rosszul is tárolják. A Galaxy megbízásából készült felmérés szerint az Egyesült Királyságban élők 34 %-a majszolgat csokit naponta és minden ötödik ember reggel eszik édeset.

Azonban nem mindegy hány órakor, mert szakemberek szerint a csokoládé, illetve édesség fogyasztására a legjobb időpont a délelőtt 11 óra. A csoki ugyanis cukrot, koffeint is tartalmaz, így elegendő energiát ad délutánra.

2 dolog, amit csak kevesen tudnak a csokiról

A 2000 fő bevonásával készült felmérés azt is kimutatta, hogy az emberek 78 %-a a hűtőben tárolja a csokit. Helytelenül. Ugyanis szakemberek bebizonyították azt, hogy a csoki számára a legjobb, legkedvezőbb hőmérséklet a 18 fok.

Ha ennél magasabb, akkor elolvad, ha ennél hidegebb, például mert hűtőben tárolod, akkor pedig úgynevezett cukorvirágzás jöhet létre. Amikor kiveszed a hűtőből, a melegebb hőmérséklet hatására megolvad kissé, és ez a nagy a hőmérséklet változás a csokoládé felületén kondenzációt okoz. Ennek során pedig a felszínen feloldódik a benne lévő cukor egy része. Ott ismét kikristályosodik, és egy szemcsés, fehér réteg alakul ki a csoki tetején, ami nem túl gusztusos.

Ráadásul a csokiban lévő kakaóvaj elnyeli a szagokat, ízeket. Így ha hűtőben tárolod, az ott található egyéb élelmiszerek szagát, ízét bizony átveszi. Sonkás csokit például ennél???

A hideg hatására nem lehet érezni a csoki igazi, finom ízét sem.

A csokinak tehát a 18 fokos hőmérséklet a legjobb. Onnan tudod, hogy jól tároltad, hogy amikor kettétöröd a csokit, hallasz egy erőteljes csattanást, pattanást.

Miklós Edit

Forrás: dailymail

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük