Gyomorégés - 5 súlyos hiba, ami még rosszabbá teszi a tüneteket

Gyomorégés – 5 súlyos hiba, ami még rosszabbá teszi a tüneteket

Az étkezés jó, szeretjük. Egy fantasztikus program, csodás ízélményekkel. Az étkezéstől akkor kezdünk félni, ha emésztési problémákkal jár! Végül is, mi a jó abban, hogy eszel egy jót és ez állandóan gyomorégés kínoz? SEMMI!!!

Ezeket a tüneteket sokszor a rossz szokásaink idézik elő. Néhány részlet megváltoztatásával jelentősen csökkenthető a gyomorégés. Ehhez azonban első körben érdemes megismerni azokat a hibákat, amelyek csak rontják a helyzetet.

Gyomorégés - 5 súlyos hiba, ami még rosszabbá teszi a tüneteket

Gyomorégés – 5 súlyos hiba, ami még rosszabbá teszi a tüneteket.

 Kapkodva és gyorsan eszel – Ebből biztosan gyomorégés lesz

Sajnos nem mindig van elég időnk evés közben, főleg ebédidőben. Ráadásul némelyik finomság annyira ízlik, hogy percek alatt eltüntetjük az egészet. A savas refluxhoz hasonlóan a gyomorégés elkerüléséhez jó rágásra van szükség. Ez elősegíti a nyáltermelést és ezáltal az élelmiszerek őrlését, és ez kompenzálja a túlzott savasságot. A lassabban evés is számos előnnyel jár. Például a szervezetnek van ideje jóllakottsági jeleket küldeni az agynak, hogy fenntartható módon csillapítsa az éhséget és korlátozza a sóvárgást. Szóval, tessék minden falatot szeretni, örülni neki.

Kerüld a sportolást közvetlenül étkezés után.

Mivel elősegíti a gyomorégést. Tehát sportolás, edzés után várj kicsit, mielőtt eszel és teli hassal ne sportolj!

A nagy ivászatok nem tesznek jót a gyomornak. SE.

Először is tudd, hogy soha nem jó ötlet túl sokat inni este, főleg, ha gyomorégéssel küszködsz. Csak fokozhatja a panaszokat.  Ez a helyzet a szénsavas víz és az üdítők esetében is. Végül pedig ne igyunk naponta három-négy csésze kávénál többet, mert megtámadja az emésztőnyálkahártyát. Ezért figyelni kell a fogyasztására!

Nem eszel elég gyümölcsöt és zöldséget

A megfelelő étrend elengedhetetlen a kellemetlen tünetek enyhítéséhez. Amellett, hogy antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltenek fel bennünket, a gyümölcsök és zöldségek jelentik a legjobb védekezést a gyomorégés ellen. Valójában tápanyagaik elősegítik a természetes védekezést, ami csillapítja a gyomor és a nyelőcső gyulladását. Így minél többet eszünk gyümölcsöt, zöldséget, a szervezet annál felkészültebb lesz az emésztéssel kapcsolatos kellemetlenségek kezelésére. Sőt, egyél belőlük jó sokat és lehetőleg mindenféle színűt! Ha azonban rosszul emészted meg a gyümölcsöket (nagyon gyakori probléma), vegyed fontolóra a főétkezésen kívüli fogyasztását. Ez segít elkerülni a puffadást!

Stressz

A stressz érzékenyebbé tesz a fájdalomra és különösen a gyomorégésre igaz ez. Másrészt ezekből a kellemetlenségekből kevesebb lesz, ha lazító tevékenységet végzel: jóga, séta, színezés, légzőgyakorlat stb. Csak találd meg a számodra legmegfelelőbbet, és kezdd el megnyugtatni a gyomrodat az elméddel együtt!

Túlságosan támaszkodsz a gyógyszerekre, hogy csillapítsad a gyomorégést

Természetesen az összes vényköteles savcsökkentő gyógyszer nagyon praktikus. Nem szabad azonban beleesni a túlzott használat csapdájába. Valójában ezek az orvos által felírt gyógyszerek nagyon hasznosak lehetnek a bajok közepén. De mellékhatások jelentkezhetnek, ha hosszabb távon szedik. A tanulmányok szerint károsíthatják az emésztőflórát. Ezért jobb, ha kíméletesebb, de hatékony, természetes megoldásokat is választunk. 

Forrás: astucesdegrandmere.net

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük