Ezt csak kevesen tudják a szerelemről - Meglepő tények

Ezt csak kevesen tudják a szerelemről – Meglepő tények

Ezt csak kevesen tudják a szerelemről – Meglepő tények.

A szerelemmel biztosan mindenki találkozik élete során, legalább egyszer. A felemelő, leírhatatlan érzés mindent felülmúl, megváltoztat mindent, szinte az egész addigi világodat, gondolkodásodat, érzelmeidet.

Ezt csak kevesen tudják a szerelemről - Meglepő tények

Az igaz szerelem egy új korszak kezdetét is jelenti.

Sokan azt hiszik, már mindent tudnak erről a megfoghatatlan dologról, érzelemről, ám kiderült bizony vannak olyan tények, amelyek kevésbé ismertek és igencsak meglepőek.

Íme 8 kevésbé ismert, meglepő tény a szerelemről

Az ölelés meghosszabbítja az életet

Egy finom, meleg, érzelmekkel teli ölelés nagyon jól tud esni az ember lelkének. No de hogy ennek jótékony hatása is van az egészségedre, azt már kevesen tudják. Azok, akik naponta legalább 20 percet ölelkeznek, garantáltan jobban védve vannak a szívbetegségektől, mint azok, akik nem, vagy csak igen keveset ölelik meg szeretteiket.

Kiváló fejfájás ellen

Tudósok bebizonyították, hogy azok, akik párjukat átölelve vagy összebújva alszanak el, azoknál kisebb a fejfájás kialakulásának lehetősége.

Stressz ellen csók

Bizonyított tény, hogy rossz, nehéz helyzetben, ha egy gyors csókot adsz a párodnak, az csökkenti stressz mértékét. Sőt, azoknál a pároknál, akik már régóta együtt vannak, elég ha csak rágondol a másik felére, ez máris stresszcsökkentő hatással bír.

Létezik szerelem első látásra

Kutatások eredményei szerint valóban létezik szerelem első látásra. Ez ráadásul inkább a férfiakra jellemző nagyobb arányban.

Társkeresés és esküvő

Azt hihetnénk, hogy a különböző közösségi illetve társkereső oldalakon ismerkedni maga a reménytelenség és csak időpocsékolás. Nos, ez sem teljesen igaz. Felmérések szerint ugyanis az ilyen módon indult kapcsolatoknak a 23 %-a végződik esküvővel.

Csak egy másik feled van

Ahogy az embereknél is igaz ez, úgy például a hattyúknál is. Csak egyetlen társuk van életük végéig. Ez az örök szerelem, szó szerint.

Szerelem = szétszórtság

Tudományos tény az, hogy a szerelem, ez a csodálatos érzés olyan hormont kelt életre a szervezetedben, ami miatt szétszórt és figyelmetlen vagy. Az eszed ugyanis állandóan a másik feleden jár.

A szakítás megbetegít

Az igaz szerelem mély, csodálatos. Ha azonban sajnálatos módon szakításra kerül a sor, vagy elveszted a párodat, akkora fájdalmakat élhetsz át lelkileg, hogy a tested is megbetegedhet. Szakemberek szerint akár szívelégtelenséghez is vezethet. Szó szerint meghasad a szív.

Miklós Edit

Forrás: onedio

Facebook oldalunk: FreeMix>>>

További érdekes cikkek, horoszkópok, személyiségtesztek ezotéria rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük