Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha - 6 extra hatékony trükk

Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha – 6 extra hatékony trükk

Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha – 6 extra hatékony trükk, amelyeket érdemes bevetni minden alkalommal, amikor fehér ruhákat mosol.

A fehér ruha gyönyörű, de nem túl praktikus. Hamar koszolódik és néhány mosás után elszíneződik, sárgává vagy szürkéssé válik. Ezt pedig szinte lehetetlen eltüntetni. Vagy mégsem?

Létezik ugyanis néhány extra hatékony, ugyanakkor egészen egyszerű szabály, trükk, módszer, ami sokkal könnyebbé teszik a fehér ruhák mosását, kezelését.

Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha - 6 extra hatékony trükk

Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha – 6 extra hatékony trükk következik:

A fehér ruha mosás előtt mindig legyen kifordítva.

A mosógépek aktív működése károsíthat egyes szöveteket és ennek következtében idővel egyre kevésbé lesznek fehérek. De ha mosás előtt kifordítod a ruhát, a ragyogó fehérség sokkal tovább tartható.

Mosd ki gyakran, de ne intenzíven.

A fehér dolgok sokkal gyorsabban szennyeződnek, ezért gyakrabban kell mosni őket. A mosószerekkel azonban érdemes vigyázni és figyelni arra, hogy ne ess túlzásokba. Ha túl sok mosóport vagy öblítőt használsz, akkor a maradékok nem mosódnak ki jól, és idővel felhalmozódnak az anyagon. Ez pedig egyenes út a szennyeződés kialakulásához.

Ha fehér ruhát mosol, minimális mennyiségű mosópor használatát javasolják a szakemberek, ez elegendő ahhoz, hogy felfrissítsd a színt. Az öblítő ne maradjon el, remekül hozzájárul a tisztasághoz.

Rendszeresen használj fehérítőt, de válassz olyat, ami kímélő összetevőkből áll.

Ha igazán törődsz a ruháiddal, ne válassz hozzájuk erős fehérítőszert. A fehérítő minősége a lényeges, nem az, hogy azonnal, szinte pillanatok alatt hasson. A fehérítő rendszeres használatával fehéren lehet tartani a dolgokat anélkül, hogy károsítanák az anyagot. Az agresszív anyagok ugyanakkor gyakran elvékonyítják a szövetszálakat, befolyásolva a termék minőségét.

Az oxigénes fehérítő vagy a szódabikarbóna rendszeres használata segíthet fehéren tartani a fehér ruhákat. A klórtartalmú fehérítő éppen ellenkezőleg, ugyan néhány makacs foltot eltüntethet, de hosszabb távon csak ronthat a helyzeten.

Ne feledkezzünk meg a természetes fehérítőkről sem.

Egy csésze citromlé, amelyet a mosószerhez adsz, visszaállíthatja a kifakul ruhadarabok korábbi friss színét.

Az ecet fehérítésre is képes, emellett puhítja a szöveteket és eltávolítja a szappanmaradványokat.

Ha világosítani szeretnéd a színt, önts 1/4 csésze ecetet a mosógépbe az utolsó öblítési ciklus során.

Fontos megjegyezni, hogy az ecetet nem szabad klóros fehérítővel keverni, mert ez káros gőzöket hoz létre.

Amikor folt kerül a ruhára, a lehető leghamarabb kezeld a foltokat folteltávolító segítségével. Ne feledd, hogy a gyorsaság kritikus tényező a foltok eltávolításakor. A fehér dolgoknál ezt a szabályt különösen fontos betartani.

A gallér, a mandzsetta és a hónalj olyan területek , amelyek általában sokkal gyorsabban szennyeződnek, mint a ruha többi része. Annak érdekében, hogy elkerüld a foltokat ezeken a helyeken, és magát a ruhadarabot se mosd ki túl gyakran, legyen az a szabály, hogy a viselése után minden alkalommal csak a fent említett „problémás területeket” mosd ki kézzel.

A fehér ruhákat mindig külön mossuk, még a pasztell színű ruháktól is.

Mondanunk sem kell, hogy a színes és sötét ruhákat mosáskor el kell választani a világostól. A fehér ruhákat azonban teljesen külön kell mosni, még a pasztell színűektől is. A hófehér ruhák nagyon érzékenyek a festékre, és ha más árnyalatú ruhadarabokkal mossák együtt, fennáll a veszélye, hogy elveszítik fehérségüket és foltosodnak. Ezenkívül ajánlott forró vízben mosni, ellentétben minden színes ruhával, amelyet viszont a legjobb hidegebb hőmérsékleten mosni.

Kerüld a műanyag szennyeskosarat.

Ahhoz, hogy a dolgok fehérek maradjanak, nem csak helyesen kell mosni őket. A ruhákat érdemes speciális módon előkészíteni a mosásra, és utána megszárítani. Először is, a legjobb elkerülni a műanyag szennyestartókat. A műanyag ugyanis nem engedi át jól a levegőt, ami miatt a dolgok megsárgulhatnak. Ehelyett jobb, ha előnyben részesítjük a vászonból vagy pamutból készülteket. Másodszor, ha lehetséges, sokkal jobb levegőn szárítani a ruhákat, hiszen a napfény erős természetes fehérítő.

Így lesz újra ragyogó hófehér a ruha - 6 extra hatékony trükk

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT>>>

forrás: adme

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük