Tudtad? Reggel nem szabad ezt enni, mert nagy bajt okozhat

Tudtad? Reggel nem szabad ezt enni, mert nagy bajt okozhat

Tudtad? Reggel nem szabad ezt enni, mert nagy bajt okozhat. Súlyos egészségügyi következményei lehetnek annak, ha nem jól indítod a napot étkezés szempontjából.

Tudtad? Reggel nem szabad ezt enni, mert nagy bajt okozhat

A reggeli, azaz az első étkezése nagyon fontos, hiszen ez alapozza meg az egész napot. Reggelizni kell, érdemes, ám nem mindegy mit. Éhgyomorra ugyanis nem mindent szabad. A dietetikusok szerint vannak olyanok, amelyeket kerülni kell reggel, éhgyomorra.

Reggel nem szabad, nem ajánlott enni például citrusféléket.

Sem gyümölcslé formájában, sem a gabonapehely kiegészítéseként. Hiába imádják sokan így indítani a napot, tévhit, hogy ezzel jót tesznek az egészséggel.

A citrusfélék, például a citrom, a mandarin vagy a narancs ugyanis fokozhatják a belekben a savtermelést, ezáltal növelve a gyomorhurut és a gyomorfekély kialakulásának kockázatát.

Ráadásul az ezekben a gyümölcsökben található nagy mennyiségű rost és fruktóz lelassíthatja az anyagcserét, ha éhgyomorra fogyasztják.

Reggel nem javasolt továbbá a joghurtot, a fűszeres és a feldolgozott cukrokban gazdag ételek fogyasztása sem. A napindító kávét is reggeli után érdemes inkább meginni, nem éhgyomorra.

Miklós Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

via

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük