4 dolog, ami tilos számodra, ha pikkelysömör keseríti meg az életedet

4 dolog, ami tilos, ha pikkelysömör keseríti meg az életedet

4 dolog, ami tilos számodra, ha pikkelysömör keseríti meg az életedet.

4 dolog, ami tilos számodra, ha pikkelysömör keseríti meg az életedet

1. Ne vidd túlzásba a kezelést.

A pikkelysömör kezelésének legjobb módja az, ha óvatosan tesszük. Állj ellen a kísértésnek, hogy vakard vagy dörzsöld a bőröd, mert ez csak irritálja, és még rosszabbá teszi, emellett vérzést okozhat, és növelheti a fertőzés kockázatát. Ehelyett beszélj orvosoddal olyan krémekről és kenőcsökről, amelyek finoman eltávolíthatják a vastag pikkelyt. A nagyon forró vízben való fürdés vagy a súroló hatású tisztálkodó szerek használata szintén fokozhatja a tüneteket.

2. Ne stresszelj!

Egyes pikkelysömörben szenvedők azt mondják, hogy állapotuk rosszabbodik, ha stressznek vannak kitéve. Kerüld a stresszes helyzeteket, amikor csak teheted, és tegyél további lépéseket az öngondoskodás érdekében – például étkezz helyesen, aludj eleget. A hipnózis, a relaxáció, a meditáció és más stresszkezelési technikák is segíthetnek.

3. Ne hagyd figyelmen kívül a fellángolásokat!

A pikkelysömör egy egész életen át tartó állapot, amely idővel gyengülhet és el is múlhat. De ez nem azt jelenti, hogy végleg eltűnt. Ha a pikkelysömör egy bizonyos időszak után visszatér, keresd fel orvosod, hogy megtudd, miért, és eldönthesd, mit lehet tenni a kezelés érdekében.

4. Ne add fel!

Az egyik legfrusztrálóbb dolog a pikkelysömör kezelésében, hogy egy kezelés, ami az egyik embernél jól működik, nem biztos, hogy a másiknál is beválik. Eltarthat egy ideig, amíg megtalálod a számodra legmegfelelőbb terápiát vagy terápiák kombinációját. Légy türelmes és ne add fel. Fontos, hogy nap mint nap következetesen betartsd a kezelési tervet, még akkor is, ha a tüneteid nem olyan súlyosak. A pikkelysömör ellen a lassú és egyenletes kezelés a leghatásosabb fegyver.

Facebook oldal: FreeMix>>>

kép: pixabay

FORRÁS

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük