Nem mindegy hogyan mossuk meg az almát❗️
Azt már régóta tudjuk, hogy az almát fogyasztás előtt alaposan meg kell mosni, hiszen a héja rengeteg vegyszerrel lehet szennyezett.
A Massachusettsi Egyetem (USA) kutatói egy kísérlet sorozat után arra a megállapításra jutottak, hogy az alma tisztításának legjobb módja bizony nem a sima csapvízzel való megmosás.
Ha biztosan szeretnéd eltávolítani a lehető legtöbb vegyszert az almáról, akkor ezt a módszert alkalmazd. Így mosd meg az almát:
Egy teáskanál szódabikarbónát adj 500 ml vízhez és ebben mosd meg az almát.
Az a legjobb, ha 15 percig áztatod.
Végül pedig tiszta vízzel öblítsd le.
Az alma rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ne hámozd meg, hiszen a héjában van a legtöbb értékes anyag.
Az alma nyersen fogyasztva a legjobb, de kiválóalapanyag is, például remek sütemények készíthetőek belőle.
Miklós Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>