A lakás dekorációja befolyásolja az érzéseinket

A lakás dekorációja befolyásolja az érzéseinket

A lakás dekorációja befolyásolja az érzéseinket.

A lakás dekorációja befolyásolja az érzéseinket

A Feng Shui egy ősi kínai művészet, amely az ember életterét identitásához és céljaihoz igazítja. A legtöbb embernek volt már olyan szerencsétlen tapasztalata, hogy zsúfolt, rosszul megtervezett kis helyeken kellett élnie. Az ilyen környezet, lakás, dekoráció a stressz, elégedetlenség és kényelmetlenség érzését keltheti.

Kutatások kimutatták, hogy az életterünk, a lakás, a dekoráció, a berendezés befolyásolja érzéseinket és teljesítményünket. A feng shui gyakorlói ezt évszázadok óta tudják.

A lakás dekorációja befolyásolja az érzéseinket

A feng shui valójában túlmutat a házrendezésen, a lakás dekorációin. Gyakorlói úgy vélik, hogy a megfelelő környezet megteremtése pozitív hatással lehet az ember életének szinte minden területére, az egészségtől a szerelem megtalálásáig.

A feng shui segít az embereknek az életterüket úgy kialakítani, hogy harmonizálják annak energiaáramlását. Ezt úgy teszi, hogy egyensúlyba hozza az öt elemet – és azt, amit képviselnek – az otthonban.

Ez az öt elem a tűz: vezetés és merészség, fa: kreativitás és növekedés, víz: érzelem és inspiráció  föld: erő és stabilitás, fém: fókusz és rend.

A szobanövények a fa elemet képviselik, így a termelékenységet, pénzügyi sikert és kreativitást inspirálhatják.

Az otthoni növények természetes energiát és vitalitást adnak. A növények mivel élőlények, ha gondoskodsz róluk, akkor ők is gondoskodnak rólad.

Amikor először nevelsz szobanövényeket, előfordulhat, hogy hiba történik.

Alaposan meg kell figyelned a növényeket, hogy több vagy kevesebb vízre van szükségük, az otthoni hőmérséklettől és páratartalomtól függően. Ügyelj arra, hogy az igényüknek megfelelő mennyiségű napfény érje őket.

FORRÁS

kép: Stock kép

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük