A tökéletes fonott kalács receptje - Extra könnyű elkészíteni

A tökéletes fonott kalács receptje – Extra könnyű elkészíteni

A tökéletes fonott kalács receptje – Extra könnyű elkészíteni.

A fonott kalács minden évszakban jó választás. Finom és jól esik reggelire, vacsorára is. Sőt, egy tartalmasabb leves után, akár második fogásként is szuper megoldás. Ehető önmagában, vagy porcukorral meghintve, de még ízletesebb, ha lekvárt kensz rá.

A tökéletes fonott kalács receptje - Extra könnyű elkészíteni

Fonott kalács hozzávalók:

2 bögre gluténmentes lisztkeverék

3 evőkanál burgonyapehely

3/4 bögre langyos tej

negyed bögre olaj

negyed bögre cukor

2 zacskó vaníliás cukor

2 tojássárgája + 1 tojás a tetejére, kenéshez

1 zacskó szárított élesztő

1 citrom reszelt héja

 

A kalács elkészítése igen egyszerű.

Mindent kézi mixerrel összekeverünk és addig dagasztjuk a tésztát, amíg össze nem áll.

Letakarjuk, fél órát pihentetjük.

Kissé átgyúrjuk és  6 cipóra osztjuk.

A cipókból hosszú rudakat sodrunk.

Hármas fonással összefonjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Fél órát hagyjuk kelni.

A tetejét megkenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

 

Ez a kalács recept gluténmentes!

Természetesen, akinek nem kell gluténmentes diétát tartania, az bátran elkészítheti hagyományos liszttel is. Aki bátor, vagy gyakorlottabb, az a hármas fonás helyett, az ötös fonást is kipróbálhatja. ebben az esetben 5 rudacskát kell sodorni a tésztából és ezt összefonni.

Szeletelni kihűlés után lehet. Önmagában is finom, de vajjal, lekvárral, mogyorókrémmel, csokikrémmel is finom. A tetejét meghintheted kókuszreszelékkel, csokicseppekkel is. Igen változatos el lehet készíteni.

Jó étvágyat!!!

Miklós Edit

Facebook oldalunk: FreeMix

 

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük