Szlávik János: hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak

Szlávik János: hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak

Szlávik János: hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak.

A járványügyi helyzet rendkívüli mértékben javul, nagyban csökken az aktív fertőzöttek száma, és a kórházak intenzív osztályain is kevesen vannak. – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János: hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak
Szlávik János: hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak

    Szlávik János hangsúlyozta: úgy tűnik, hogy hamarosan vége lesz a harmadik hullámnak.
    Arra a kérdésre, hogy mennyire kell félni a vírus mutánsaitól, a főorvos azt mondta:

Nagy Britanniából kell kiindulni, ahol 50-60 százalékos átoltottságnál megjelent az indiai mutáns, és bár kisebb gócokban felütötte a fejét, nem terjedt tovább betegség.


    A főorvos azt mondta:

A gyermekvállalásra készülők minél hamarabb oltassák be magukat, akár mindkét oltással, és utána két-három hónappal nyugodtan jöhet a várandósság. Ha valaki az első oltása után esik teherbe, akkor a másodikkal várja meg terhessége harmadik-negyedik hónapját. Szabály, hogy három hónapos terhességtől fel lehet venni mindkét oltást.


    Kitért arra is, hogy nemrégiben megjelent egy tanulmány, amely szerint az oltások keveréséből előny származhat.

Az első hírek arról szóltak, hogy két oltást keverése esetén a reakciók erősebbek, de a legújabb hírek szerint egy AstraZeneca-oltást követő Pfizer-oltással nagyobb védettséget lehet elérni, mint két AstraZenecával. Ez még ellenőrzés alatt áll, de várható, hogy ezeket az oltásokat majd keverik. – mondta Szlávik János.

Facebook oldalunk:

FreeMix

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 790 996 fő, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta. 633 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 799 588 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 52 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 329 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 648 513 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 121 746 főre csökkent. 1908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 224-en vannak lélegeztetőgépen. 

Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglalóban több vakcinára is tudnak foglalni oltást. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak. 

A kormány mai ülésén tárgyalja az újraindítás újabb fokozatával várható intézkedéseket.  A következő napok oltási tervéről az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján adunk tájékoztatást.

MTI, https://koronavirus.gov.hu/

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük