Dráma Komlón - Iskolaőrök mentették meg a tanárnő életét - Videó

Dráma Komlón – Iskolaőrök mentették meg a tanárnő életét – Videó

Dráma Komlón – Iskolaőrök mentették meg a tanárnő életét.

Egy pedagógusnő szorult azonnali segítségre.

Dráma Komlón - Iskolaőrök mentették meg a tanárnő életét - Videó
fotó: Miklós Edit, freemix.hu

Az egyik komlói iskolában az ott dolgozó iskolaőr 2021. szeptember 9-én segélykiáltást hallott az alsó szintről, majd amikor odaért, azt látta, hogy az egyik pedagógusnő fekszik a földön.

A nőnek nem volt légzése, ezért az őr felkiáltott, hogy valaki hívjon mentőt, ő pedig azonnal megkezdte a reanimálást. A másik iskolaőr felvette a mentőkkel kapcsolatot, akik telefonon keresztül adtak instrukciókat az életmentéshez.

Közben megérkezett az iskola ápolója is, aki szintén segített az iskolaőrnek az újraélesztésben. A kiérkező mentők stabilizálták a nő állapotát, majd kórházba szállították.

A baranyai iskolaőrök tavaly Police Medic képzésen vettek részt, valamint idén ezeket az ismereteket azzal is bővítették, hogy mi a teendő olyan sérülések, váratlan helyzetek esetén, amelyek jellemzően a tanítási intézményekben fordulnak elő.

Az iskolaőr az életmentés után elmondta, nagyon örül, hogy ilyen képzést is kaptak, mert így magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, és ezzel legalább egy embernek már segíteni is tudott. Nem is akárhogy, az életét mentette meg.

Drámai részletek derültek ki a komlói életmentésről.

„Gyakorlatilag akkor lehet, hogy nem élte volna túl, hogyha nem alkalmazzuk hirtelen az újraélesztést”

Mondta a hős férfi Komlón.

„Az intézmény alsó szintjéről segélykiáltást hallottunk. Én hirtelen lerohantam és észrevettem, hogy a tanárnő ájultan, illetve légzésmentesen fekszik a földön. Közben megérkezett az iskolaőr társam is, én pedig felkiáltottam, hogy valaki valaki hívja a mentőket!”

Emlékezett vissza a drámai pillanatokra az iskolaőr.

Forrás: police.hu, ripost.hu, Tények


Facebook oldalunk:

FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük