3 milliárdos beruházás Komlón - Elképesztő fejlesztés a baranyai kisvárosban

3 milliárdos beruházás Komlón – Elképesztő fejlesztés a baranyai kisvárosban

3 milliárdos beruházás Komlón – Elképesztő fejlesztés a baranyai kisvárosban

Napelemekhez gyárt majd forgatórendszeres tartószerkezetet a Solar FM Kft. Komlón.

A csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a társaság. Mindezt a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusznak köszönhetően.

    A tájékoztatás szerint a beruházás célja új gyártótevékenység megindítása a Solar FM komlói telephelyén.

Facebook oldal: FreeMix>>>

A projekt keretében felújítják a vállalat 2433 négyzetméteres üzemcsarnokát.

Beszerzik és beüzemelik a tevékenységhez szükséges technológiai és IT eszközöket. Valamint megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyú-rendszert is telepítenek a gazdaságos és környezetbarát üzemelés érdekében.


    A vállalat releváns tapasztalatokkal rendelkezik a zöldgazdaság területén, a tervezett beruházással pedig jelentős szolgáltatás- és portfólióbővítés valósul meg.

Az új forgatórendszeres tartószerkezetek integráns rendszert alkotnak, ami nagyobb hozzáadott értéket jelent. – jelezte a társaság.


    A beruházás eredményeképpen javul a vállalat versenyképessége, valamit új, zöldgazdasághoz kapcsolódó munkahelyek jönnek létre a térségben. A projekt várhatóan a 2023 végén fejeződik be. – közölték.


    A nyilvános cégadatok szerint a Solar FM Kft. 2021-ben 716,4 millió forint nettó értékesítési árbevételt és 165,6 millió forint adózott eredményt ért el. Mindezt a 2020-as 836,9 millió forintos árbevétel és 440,9 millió forintos adózott eredmény után.

MTI

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük