Ezért ne idd soha piros bögréből a kávét

Ezért ne idd soha piros bögréből a kávét

A kávéfogyasztás ma már sokaknál a napi rutin része, de szép számmal akadnak olyanok is, akiknek a kávézás amolyan rituálé. Ma már a kávé jótékony élettani hatásaira is egyre több a bizonyíték. Egy biztos: a kávét rengetegen szeretik.

A Harvard Health Publishing kutatása szerint azok, akik naponta 3-4 csésze kávét isznak, nagyobb valószínűséggel élnek tovább.

Kávéból rengeteg féle van manapság, de széles a paletta arra vonatkozóan is, hogy hogyan készítjük el vagy épp mivel turbózzuk fel.

De vajon gondolt e bárki is arra, hogy nem mindegy milyen színű bögréből fogyasztja a reggeli kávét?

 A helyzet az, hogy sokat számít, hogy miből isszuk ezt a csodás, élénkítő italt. Vannak bizonyos színek, például az ólomalapú máz, amely mérgező anyagokat bocsáthat ki a kávéban.

A pirossal és narancssárgával mázas bögrék nagy valószínűséggel ólmot tartalmaznak. Tehát, ha biztonságosan szeretnél a kávézásnak hódolni, akkor válassz üvegből, kerámiából vagy rozsdamentes acélból készült bögréket.

Ezenkívül a műanyagból vagy alumíniumból készült bögrék sem biztonságosak, mivel a mázas bögrékhez hasonlóan nemkívánatos anyagokat bocsáthatnak ki.

És ez még nem minden!

A  szín ugyanis pszichológiai okokból is számít.

Végeztek egy kísérletet arra a vonatkozóan, hogy van e kapcsolat a bögre színe és a kávéérzékelés között. Így derült ki, hogy ha fehér bögréből isszuk a kávét, az kevésbé tűnik édesnek, mintha kékből vagy átlátszóból isszuk.

Az biztos, hogy a kávé világszerte nagy népszerűségnek örvend.

Nincs is min  csodálkozni, hiszen az íze egyéni ízlésre szabható, jó kísérője egy baráti beszélgetésnek, kitűnő társ egy csendes, elvonulós délutánon vagy épp nagy segítség a reggeli ébredezésben. Ezerféle okból lehet szeretni, csak egy dologra figyeljünk:

Kerüljük a piros bögréket!

Kovács Alexa

Facebook oldal: FreeMix>>>

Forrás: brightside

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük