A téli bőrápolás 5 titka - Gyönyörű, ragyogó bőr télen is

A téli bőrápolás 5 titka – Gyönyörű, ragyogó bőr télen is

A téli bőrápolás 5 titka. Gyönyörű, ragyogó bőr télen is.

 Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor az órákat visszaállítottuk, a karácsony már a boltok polcaira kúszik, és kénytelen vagy a gardróbban turkálni a legvastagabb kötött pulóverért. Bár lehet, hogy már alig várod a fagyos reggeleket és az ünnepi időszakot, eláruljuk, hogy  a bőröd biztosan nem így “érez”. A jeges téli levegő bántja a bőrt, szárazzá, repedezetté és fénytelenné teheti. Ezért adunk egy kis segítséget, hogyan lehet gyönyörű, természetesen ragyogó bőrt létrehozni, időjárástól függetlenül. Íme a téli bőrápolás 5 titka, azaz az öt legjobb módszer a bőr tél elleni védelmére.

Hámlasztás

 Ha hámlasztóval eltávolítod a bőr száraz rétegeit, ragyogóvá és puhává varázsolja a bőröd. 

Ne vegyél forró fürdőt!

Mindannyian tudjuk, milyen csodálatos érzés egy forró zuhany egy hideg napon. Azonban a  forró víz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól, és tovább szárítja. Langyos vízben fürödj meg!

Őrizd meg bőröd nedvességtartalmát!

Miután kiléptél a kádból vagy zuhanyozóból, megtörülköztél,  finoman masszírozd be zsírosabb krémmel az egész tested, hogy a bőr megőrizze nedvesség tartalmát. Ezekben a hideg, száraz hónapokban a glicerines krém lesz az őrangyalod – segít a védőréteg kialakításában, megakadályozva a nedvességvesztést.

Száműzzük a repedezett bőrt!

Mindannyian tudjuk, hogy a téli hideg brutális dolgokat okozhat ajkainkon. Ahhoz, hogy életet tölts beléjük, mindig tarts magadnál ajakszérumot. Éjszakára érdemes cukrot tartalmazó terméket használni, mert az egész éjszaka nyugtatja a bőrt.

Maradj hidratált!

Bár sokan egész nap forró teát és kávét kortyolgatunk, jó ötlet, ha minél többször iszunk vizet. Kiegyenlíti a kinti időjárás  száraz levegőjének hatását. Az is jó ötlet, ha otthonodba beszerzel egy párásítót, mert az növeli a levegő páratartalmát.

Kovács Alexa

Forrás: healthy-magazine.co.uk

Facebook oldal: FreeMix>>>

További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

https://freemix.hu/category/hirek/eletmod/

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük