10+1 szuper hajnövesztő, hajerősítő tipp, ami rövid időn belül hat

10+1 szuper hajnövesztő, hajerősítő tipp, ami rövid időn belül hat

10 szuper hajnövesztő, hajerősítő tipp – Egyszerűek és hatékonyak. Sok nő vágyik erős, dús, egészséges, hosszú hajkoronára, ám ezt kivárni sokszor nincs türelmük. Nem csak várni kell a szép hajra, hanem tenni is kell érte. Egészen egyszerű és apró lépésekkel gyorsan elérhető javulás és szinte napról-napra szebb lesz a hajkoronád, ha ezeket a tippeket betartod.

Szakemberek szerint normális, ha naponta 50 és 100 hajszál hullik ki, emiatt még nem kell aggódni. De ha ennél több, vagy ha gyengül a hajad, töredezik vagy nehezen nő, akkor bizony érdemes néhány fortélyt bevetni.

Gyakori hajvágás – Csak a végeket

Lehet, hogy ez ellentmondásosnak tűnik, de ha hosszú, egészséges hajat szeretnél, akkor rendszeresen le kell vágatnod a végeket.

 „Bár a hajvágás nem gyorsítja a haj növekedését, megszabadít a töredezett hajvégektől.” – magyarázza Michael Dueñas , Los Angeles-i hírességek fodrásza. „A töredezettség megszüntetésének köszönhetően, a haj gyorsabban nő. A töredezett hajvég pedig a hosszának elvesztéséhez vezethet. Nem is beszélve a fényességről, a volumenről és a simaságról.” – tette hozzá.

Megfelelő táplálkozás

A hosszú, erős haj nem csak attól függ, hogy milyen termékeket viszel fel a hajadra; attól is függ, hogy mit viszel be a szervezetedbe. 

„A haj növekedéséhez belülről kell táplálni a szervezetet és ezáltal a hajat” – magyarázza Francesca Fusco, MD, bőrgyógyász. „A magas fehérjetartalmú ételek a haj építőkövei, beleértve a húsokat és egyéb forrásokat. Próbáld meg növelni a fehérjebevitelt olyan ételekkel, mint példéul a hal, a bab, a dió és a teljes kiőrlésű gabonák. Még ha nem is vagy húsimádó, akkor is törekedned kell a magas fehérjetartalmú étrendre a hajnövekedés érdekében. Azok a nők, akik nem kapnak eleget belőle, gyakran nagyobb hajhullást tapasztalnak. – tette hozzá.

Vitaminpótlás

Érdemes szépségvitaminokat, vagy olyan multivitaminokat szedni rendszeresen, amelyek a szebb haj, bőr, köröm érdekében az alábbi fontos vitaminokat tartalmazza. Ez a szép, egészséges haj alapkövei.

  • A vitamin
  • C vitamin
  • E vitamin
  • Cink
  • Vas
  • Omega-3 zsírsavak

Kevesebb sampon, több hidratáló

A haj növekedésére, szépségre nagy hatással van a hajmosás mennyisége. Ha hetente kétszer/háromszor teszed ezt, akkor a fontos tápanyagok, olajok bejutnak a hajszálakba és lehetővé teszik a hidratálást, regenerálódást. Hetente egyszer pedig hajmaszkot is érdemes használni, a tövektől egészen a hajvégekig. A fahéjat tartalmazó például serkenti a fejbőr vérkeringését és rövid időn belül erősebbé, hosszabbá teszi a hajat.

A szőkítés roncsol

Ha túl drasztikus színváltoztatáson esik át a hajad, szinte biztos lehetsz abban, hogy a végek töredezni fognak és bizony a hosszát, vagy egy nagy részét el fogod veszíteni.

Kerüld a túlzott hőkezelést

Nem kell agyonformáznod a hajadat és főleg nem rendszeresen. Ha hőt kell használni, akkor csökkentsd a hőmérsékletet, és mindig használjon hővédőt. Különben megsérülhet a hajad, ami töredezést és is göndörödést okozhat.

Fésülködés, okosan

Csábítónak tűnhet, ha állandóan fésülgeted a hajadat. Persze rendszeresen kell, de ezt sem kell túzásba vinni. Este, lefekvés előtt például inkább kerüld, helyette elég csupán néhány gyors átsimítás, ezzel teszel a legjobbat a hajadnak és a fejbőrödnek.

„A fejbőrtől indulva, egészen a hajvégekig kell átfésülni, használj vaddisznósörtéjű kefét, így a fejbőr természetese olajait egyenletesen oszlatod el a hajon és az természetesen hidratált marad. Ez az egyszerű lépés minden este segít a keringés fokozásában, ami segít egészségesebbé tenni a fejbőrt.” – javasolják a szakemberek.

Ne forró vízzel moss hajat

A forró zuhany kiszáríthatja a bőrt, ráadásul durvábbá is teszi a hajat. Csökkentsd le a víz hőmérsékletét hajmosáskor és adj egy kis extra törődést a fejbőrnek. Samponozás közben masszírozzad az ujjaidal a fejbőrödet, hogy fokozzad a vérkeringést.

Hajgumi???

A haj különösen érzékeny a töredezésre, ha nedves, vizes. Ezért hajmosás előtt rendesen fésüld a hajadat illetve utána fésüld ki óvatosan és ne kösd össze.

Hajmosás után így fésüld ki

Ha nedvesen fésülöd ki a hajadat, ezt tedd: kiváló minőségű hajápolót használj a tőtől a hajvégekig, és használj gyengédebb, széles fogú fésűt vagy kefét a súrlódás csökkentése érdekében.

Használj selyem párnahuzatot

Létezik egy szuper és egyszerű megoldás, ha hosszú, egészséges hajat szeretnél. szinte egyik napról a másikra szebb lesz a hajad, csak le kell cserélned a párnahuzatot. Méghozzá selyemre. A selyem ápolja, védi a hajat, elkerülhető általa a töredezés, a gubancolódás is.

Minél kevésbé töredezett a hajad, annál erősebb és hosszabb lesz. Érdemes tehát kipróbálni a fenti tippeket.

Miklós Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

VIA

További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

https://freemix.hu/category/hirek/eletmod/

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük