Gyerek SUP: Hogyan válasszunk biztonságos és tartós deszkát a kicsiknek?

Gyerek SUP: Hogyan válasszunk biztonságos és tartós deszkát a kicsiknek?

A gyerekek körében is egyre népszerűbb sportnak számít a SUP-ozás. Ez a vízisport segíthet a kicsiknek abban, hogy szórakoztató formában fejlesszék egyensúlyérzéküket, miközben testüket is erősítik. Ha éppen SUP deszka vásárlás előtt állunk, akkor érdemes cikkünket elolvasni, hiszen csak biztonságos deszkát és felszerelést érdemes vásárolni. Nézzük meg, mire kell odafigyelnünk?

Gyerek SUP: Hogyan válasszunk biztonságos és tartós deszkát a kicsiknek?

A gyerek kora és mérete

Ez a két legfontosabb paraméter gyerek SUP vásárlásakor, amit mindenképpen figyelembe kell vennünk. A deszka szélessége és hossza legyen kényelmes a kicsinek. Gyerekeknek általában 200-270 cm hosszú deszkákat kell választanunk, ez függhet a testmagasságtól és a kortól is. Mivel fontos a deszka terhelhetősége, ezért ellenőrizzük le a kiválasztott deszka maximális súlyhatárát.

Stabilitás és biztonság

Elsődleges szempont, hogy a deszka stabil, ezáltal biztonságos legyen és a kicsi könnyedén fel tudjon állni a deszkára. Olyan széles deszkát kell választanunk, amely lehetővé teszi ezt. A SUP készüljön strapabíró anyagból, hogy jól ellenálljon a kopásnak és az ütéseknek. A felfújható SUP erre jó megoldást kínálhat.

Könnyű manőverezhetőség

Egy könnyen irányítható deszka segítheti az egyensúlyozásban, ezáltal azt is biztosíthatjuk, hogy ne menjen el túl korán a kedve ettől a sporttól. Válasszunk könnyű deszkát, amelyet majd biztonságosan tud irányítani. A deszka alakja és kialakítása fogja befolyásolni a manőverezést, ezért inkább a lapos és szélesebb változat mellett tegyük le a voksunkat. Haladóknak már választhatunk keskenyebb deszkát, ami sokkal gyorsabban siklik a vízen.

Biztonságos kiegészítők

Kiemelten fontos a gyerekek biztonsága, ezért a különféle kiegészítők beszerzése is fontos. A gyerek mindig viseljen a magasságához megfelelő mentőmellényt és a legjobb, ha kifejezetten a SUP-hoz tervezett termékek közül választunk. A lábkötelék is fontos, hiszen segíthet megakadályozni azt, hogy a deszka elússzon mellőle, ha véletlenül a vízbe esik. A sapka és a napvédő itt is kiemelt helyen szerepel a biztonságos kiegészítők között, hiszen a nyári időszakba az UV-sugárzás ellen védekezni kell. Mielőtt a kicsit megtanítjuk a SUP-ozásra tanítsuk meg úszni. Úszás tudás nélkül ne engedjük fel a deszkára. Ha kell írassuk be egy úszótanfolyamra, de semmiképpen se kövessük el azt a hibát, hogy úszástudás nélkül engedélyezzük számára a vízre szállást.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük