A legjobb tipp, ha el akarod kerülni a lakásban a penész megjelenését

A legjobb tipp, ha el akarod kerülni a lakásban a penész megjelenését

A legjobb tipp, ha el akarod kerülni a lakásban a penész megjelenését.

A legjobb tipp, ha el akarod kerülni a lakásban a penész megjelenését

A penész nem csupán esztétikai probléma. Ronda látványt nyújt a lakásban, ugyanakkor az ott élők egészségére is komoly veszélyt jelent. Nem akkor kell gondolkodni a megelőzésen és a problémán, amikor már megjelent, hanem előre érdemes kitalálni azt, hogyan is lehetne elkerülni, megelőzni.

Sokan szeretnének a fűtésszámlán spórolni, de ez sokszor váratlan következményeket is vonhat maga után. Például a penész is megjelenhet. Sokan úgy szeretnék a magas fűtésszámlákat megelőzni, hogy a kevés szellőztetéssel és az ablakok szinte folyamatos zárva tartásával majd hőt takarítanak meg és kevesebbet kell fizetni a fűtésért. De ez bizony komoly kockázatokkal jár.

Ez a bevett gyakorlat, szokás ugyanis ideális feltételeket jelent a penész, a penészgombák megjelenéséhez, fejlődéséhez és elterjedéséhez.

A szellőztetés csökkentése és a penész megjelenése között közvetlen, szoros kapcsolat van.

Rendkívül fontos megérteni, hogy a lakás rendszeres szellőztetése elengedhetetlen. Főleg az olyan rendszeres, gyakori tevékenységek után, mint például a főzés, ruhaszárítás vagy zuhanyozás. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a nedves levegő távozhasson a helyiségből. 

Ha nem szellőztetünk, akkor a nedvesség visszatartása páralecsapódáshoz és penészképződéshez vezethet.

Íme néhány hasznos tanács szakemberektől a penész elkerülésére:

  • ne szárítsuk a ruhákat a radiátorokon, mert ez blokkolja a hőt és akadályozza a légáramlást, valamint jelentős mennyiségű vízgőz szabadul fel
  •  használj inkább ruhaszárítót vagy teregess a friss levegőn
  • páraelszívót érdemes beszerezni, ami nagyon hasznos lehet a beltéri túlzott páratartalom csökkentésében
  • szellőztess naponta többször

Ha ezeket a tippeket betartod és ennek ellenére mégis megjelenik ez a kellemetlenség, akkor mindenképpen szakember segítségét kell kérni. Mert biztosan nem lesz elég az, ha kifesteted a lakást, ugyanis a nedvességproblémát kell először megoldani.

Facebook oldal: FreeMix>>>

forrás: mirror

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük