Tegyél tengeri sót a fürdővízbe és nézd meg mi fog történni

Tegyél tengeri sót a fürdővízbe és nézd meg mi fog történni

A fürdés a civilizáció hajnala óta része az életünknek. Azonban többet jelent puszta rituálénál.  A vízzel való kapcsolat jó érzéssel tölt el bennünket, és segít ellazulni. Ha tengeri sót adsz a fürdővízhez, az elképesztő előnyökkel járhat a bőrödnek és testi egészségednek.

Tegyél tengeri sót a fürdővízbe és nézd meg mi fog történni

A sós fürdő előnyei

Semmi sem hasonlítható az óceán sós vizében való fürdéshez. A tengervíz átalakító hatással van a szervezetre – hidratálja a bőrt, csillapítja a fájdalmat és oldja a feszültséget. A sós fürdő egy egyszerű módja annak, hogy otthon megteremtsd az óceánban fürdőzés élményét.

A gyógyfürdők évszázadok óta használják a vízterápiát testünk gyógyítására és hidratálására, miközben ezek mentálisan is felfrissítenek, oldják a fáradtságérzést.

A szervezetnek szüksége van ásványi anyagokra.

Ha tengeri sókat adunk a fürdőhöz az feltölti a vizet, majd a víz pedig a szervezetet olyan alapvető ásványi anyagokkal, amelyekből a stresszes életmód során folyamatosan veszítünk és amelyeket  pótolni kell. Ezek az ásványi anyagok számos kémiai reakcióhoz szükségesek, amelyek folyamatosan zajlanak a testünkben. Köztudott, hogy az ásványi anyagok hiánya káros hatással lehet közérzetünkre, és sebezhetővé tehet bennünket a bőrbetegségekkel szemben.

Egy 20 perces kádban fürdőzés alatt ezek a létfontosságú ásványi anyagok a bőr felszínén túl is felszívódnak. Csodálatos hatása van a tengeri sónak.

Legyen szó a mindennapi fürdésről vagy csak heti egy vasárnapi lazító fürdésről egy-két maroknyi tengeri só segít pótolni az elveszett ásványi anyagokat, puhává varázsolja a bőrt, és tetőtől talpig felfrissít.

Bőröd egészségének megőrzése érdekében a Holt-tengeri ásványokat tartalmazó fürdősók a bennük lévő magas koncentrációjú természetes ásványi anyagokkal segíthetik a bőr hidratálását és enyhítik az olyan bőrbetegségeket, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör.

Ideálisak akár a mindennapi használatra, mivel biztosítják a létfontosságú magnéziumszintet  a szervezetnek. A jó minőségű fürdősó biztonságos minden bőrtípusra, beleértve a kisgyermekeket és az érzékeny bőrűeket is.

Kovács Alexa

Forrás: www.healthy-magazine.co.uk

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük