Életmódváltással a pszoriázis ellen: Tippek és tanácsok a kezeléshez

Életmódváltással a pszoriázis ellen: Tippek és tanácsok a kezeléshez

Vörös, viszkető foltok, hámló bőr jellemzi ezt a krónikus bőrbetegséget, a pikkelysömört. Sajnos a betegségre egyáltalán nincsen gyógymód, de sokat segíthetünk a tünetek enyhítésével és általános közérzetünk javításával. Egy hatékony pikkelysömör kezelési terv része lehet egy holisztikus megközelítésen alapuló kezelési terv kidolgozása is, de cikkünkben mi most inkább a kezelésekre és az életmódbeli változtatásokra helyezzük a hangsúlyt.

Életmódváltással a pszoriázis ellen: Tippek és tanácsok a kezeléshez

Egészséges étrend

A táplálkozás elsődleges fontosságú a betegségben szenvedőknek. Bizonyos étrendek befolyásolhatják azt, hogy a betegség mennyire újul ki, mennyire fog szenvedni a páciens. Érdemes a gyulladáscsökkentő élelmiszereket a mindennapi étkezésekben bevezetni, mint például a gyümölcsök, a zöldségek vagy a zsíros halak. Fontos, hogy korlátozzuk azoknak a fogyasztását, amelyek kiválthatják a betegséget, ilyenek lehetnek a tejtermékek, a glutén vagy a feldolgozott élelmiszerek.

Hidratálás és krémek

A bőr általános egészségéhez elengedhetetlen a krémek használata. Beteg vagy berepedezett bőr esetén ez még fontosabbá válhat, így például a kezelés saját otthonunkban különféle krémekkel is elvégezhető. A balsan termékcsaládban többféle terméket is találhatunk, amelyeket speciálisan erre a célra fejlesztettek ki. A bőséges vízfogyasztást sem szabad elhanyagolni, amely szintén enyhítheti a tüneteket.

A stressz kezelése

pszoriázis kezelés elengedhetetlen részét képezi a stressz leküzdése. A pikkelysömör fellángolása a stresszesebb időszakokban is bekövetkezhet, ezért különféle technikákat érdemes alkalmazni, amely ennek leküzdésére szolgálhat. A meditációs gyakorlatok elősegítik a relaxációt és ezáltal csökken a stresszszint. Akik még soha nem próbálkoztak ezzel, azoknak a különféle speciális foglalkozások is segíthetnek. A jóga, valamint a kíméletes testmozgás szintén jótékonyan hathat. A gyakorlatok elvégzésével a fizikai jólét elősegíthető, de törekedjünk arra, hogy olyan tevékenységet válasszunk, amely egyben élvezetet is nyújt, valamint beépíthető a napi rutinunkba.

Fontos a bőrápolás

A következetes és napi szinten betartott bőrápolási rutin kulcsfontosságú a tünetek kezelésében és annak érdekében, hogy bőrünk újra egészséges legyen. A bőrt gyengéden tisztítsuk meg, kerüljük az agresszív dörzsölést. Ezután alkalmazzunk hipoallergén hidratáló krémet, amely segít a nedvességet a bőrbe zárni. Nyáron óvakodjunk a túlzott napozástól, mert az újra előidézheti a kellemetlen tüneteket.

Szponzorált cikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük