Este hatásosabb az edzés vagy reggel?

Este hatásosabb az edzés vagy reggel?

Kutatások bebizonyították, hogy a reggel 6 és 8 óra között történő edzéssel lehet a legnagyobb, leglátványosabb változásokat elérni, ugyanakkor az esti edzés is rengeteg pozitív következménnyel jár.

Az esti edzés 10 fantasztikus előnye:

Este hatásosabb az edzés vagy reggel?

Az esti edzés rengeteg sajátos, egyedi előnyt, lehetőséget hordoz magában. Kutatások bebizonyították, hogy a 18. 30 és 30. 30. között történő edzés megnöveli a felsőtest izomzatát, az erőt, az állóképességet, valamint az általános hangulatot is javítja. A fáradtság leküzdésében is segít, vérnyomáscsökkentő szerepe is van, illetve serkentheti a zsírok oxidációját a kora reggeli edzéshez képest.

Este már nem kell kapkodni, a napi teendőiden, a munkán túl vagy. Ilyenkor sokkal ráérősebben, nyugdtabban edzenek az emberek, ráadásul a napi teendők úgymond bemelegítették már a szervezetet és ez jobb teljesítményhez, jobb eredményhez vezethet.

Ezenkívül levezetheted a munka és az egyéb napi események okozta stresszt. Az edzést rituálévá teheted, és hatékonyan, stresszmentesebben, kiegyensúlyozottabban zárod le a napot, ha az esti edzés mellett döntesz.

Az hogy melyik napszakban edzel, csak rajtad múlik. A lényeg a rendszerességen van, főleg ha szeretnél tenni az egészségedért.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük