A nyers hagyma rengeteg olyan dolgot tartalmaz, amit a szervezet jól tud hasznosítani, ezáltal védi az egészséget és különböző betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Nézzük miben is segíthet az, ha rendszeresen fogyasztod…. Rengeteg mindenre jó a nyers hagyma:
- a nyers hagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség, bizonyos rákos megbetegedések, magas vérnyomás kockázatát
- segít megelőzni a szembetegségeket, például a zöldhályogot
- segít megelőzni a szabad gyökök felhalmozódását
- antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik
- elősegíti az emésztést
- támogatja az immunitást azáltal, hogy fenntartja az emésztés stabilitását, ami elengedhetetlen a gyulladások megelőzéséhez
- a vérrögképződés kialakulásának kockázatát is csökkenti
- a hagyma a koleszterinszintet is csökkenti
- szabályozza a vércukorszintet
- enyhítheti az allergiás tüneteketű
- szabályozza a vérnyomást
- nagyszerű rostforrás
- fructo-oligoszacharidokból származó oldható rostokat is tartalmaz, amelyek elősegíthetik a jó baktériumok növekedését a bélben, ezáltal javítva a bélrendszer egészségét
- csökkenti a stroke kockázatát
- kiváló káliumforrás
- folsavat, B-vitamint is tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az új sejtek létrehozásához, amelyek elősegítik a sejtek helyreállítását és regenerálódását
Tehát szakemberek szerint mindenképpen jót tesz az egészséggel az, ha rendszeresen fogyasztasz nyers hagymát.
Miklós Edit