A nyers hagyma jót tesz a szervezettel vagy inkább árt?

A nyers hagyma jót tesz a szervezettel vagy inkább árt?

A nyers hagyma rengeteg olyan dolgot tartalmaz, amit a szervezet jól tud hasznosítani, ezáltal védi az egészséget és különböző betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik.

A nyers hagyma jót tesz a szervezettel vagy inkább árt?

Nézzük miben is segíthet az, ha rendszeresen fogyasztod…. Rengeteg mindenre jó a nyers hagyma:

  • a nyers hagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek, a cukorbetegség, bizonyos rákos megbetegedések, magas vérnyomás kockázatát
  • segít megelőzni a szembetegségeket, például a zöldhályogot
  • segít megelőzni a szabad gyökök felhalmozódását
  • antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik
  • elősegíti az emésztést
  • támogatja az immunitást azáltal, hogy fenntartja az emésztés stabilitását, ami elengedhetetlen a gyulladások megelőzéséhez
  • a vérrögképződés kialakulásának kockázatát is csökkenti
  • a hagyma a koleszterinszintet is csökkenti
  • szabályozza a vércukorszintet
  • enyhítheti az allergiás tüneteketű
  • szabályozza a vérnyomást
  • nagyszerű rostforrás
  • fructo-oligoszacharidokból származó oldható rostokat is tartalmaz, amelyek elősegíthetik a jó baktériumok növekedését a bélben, ezáltal javítva a bélrendszer egészségét
  • csökkenti a stroke kockázatát
  • kiváló káliumforrás
  • folsavat, B-vitamint is tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az új sejtek létrehozásához, amelyek elősegítik a sejtek helyreállítását és regenerálódását

Tehát szakemberek szerint mindenképpen jót tesz az egészséggel az, ha rendszeresen fogyasztasz nyers hagymát.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük