Olcsó trükkök, amelyekkel légkondi nélkül is gyorsan lehűtheted a lakást

Trükkök, amelyekkel légkondi nélkül is gyorsan lehűtheted a lakást

Eljött a nyár, az év legmelegebb időszaka. A sok napsütés és a forróság elviselhető, de legfőképpen csak a vízparton, pihenve, napozva, strandolva, vízben lubickolva. Ám a nagy meleg, a magas hőmérséklet a lakásban már nem annyira remek érzés, sőt igen nehéz elviselni tartósan. A lakás, az épület falai átmelegednek és bent a 4 fal között izzasztóan meleg van. Ha nincs otthon légkondi, klíma, akkor érdemes néhány trükköt bevetni annak érdekében, hogy a hőmérsékletet kicsit lejjebb vigyed.

Olcsó trükkök, amelyekkel légkondi nélkül is gyorsan lehűtheted a lakást

Így hűtheted le gyorsan a lakást olcsó trükkökkel.

A lakás hőmérsékletét a legnagyobb forróság idején is kellemessé lehet tenni és ehhez nem kell feltétlenül légkondi, klíma. Kellemes felfrissülést okozhat például a só, víz, ventilátor kombinációja.

Üres műanyag palackba önts 2 teáskanál sót, töltsd fel vízzel és tedd be a fagyasztóba 1 éjszakára. reggel tegyél egy tálcát a ventillátor elé, ebbe tedd bele a fagyasztóból, mélyhűtőből kivett palackot. Kapcsold be a ventilátort és máris örülhetsz a gyors felfrissülésnek, a lakás hőmérséklete érezhetően elviselhetőbb lesz. A só tovább tartja a vizet fagyott állapotban, a ventilátor pedig most úgy fog funkcionálni, mint egy légkondi.

De persze ugyanezt a hatást éri el, ha a ventilátor elé egész egyszerűen jégkockákat teszel.

Önts vizet egy szórófejes flakonba, tegye a hűtőszekrénybe, majd permetezzed be a levegőt a helyiségben, ahol tartózkodik. Amikor a víz elpárolog, bizonyos mennyiségű hőt elnyel a helyiségből. Permetezheted a bútorra, a szőnyegre is. Gyors felfrissülést hoz számodra a nagy melegben.

Vizes törölközőt érdemes a válladra teríteni, remek hűsítő hatást érhetsz el vele. De egy remek jeges lábvíz, illóolajokkal egy csodálatos energizáló élményt ad neked, tomboljon odakint akármekkora hőség is.

Ha egy hideg limonádét megiszol, illetve ha hideg dinnyét vagy jégkrémet eszel otthon, ez is biztosan frissítő hatással lesz rád.

Trükkök, amelyekkel légkondi nélkül is gyorsan lehűtheted a lakást

A szellőztetést kora reggel, vagy késő este végezd el és napközben, a redőnyöket engedd le, sötétítőfüggönyöket húzd össze. Ha lehető legtöbb olyan elektromos eszközt húzd ki, amit nem használsz, mert ezek is adnak le valamennyi hőt. A kánikula idején kerüld a nagy sütögetést, főzicskézést otthon. Felejtsd el a takarót, vastag ágyneműt éjszaka. Lefekvés előtt egy összehajtogatott lepedőt tegyél be egy kis időre a hűtőbe, majd vedd ki és mehetsz is ezzel aludni. Remek frissítő módszer ez is.

Ha pedig már nagyon nem bírod a rekkenő hőséget a lakásban, de ezt már a parton sem lehet elviselni, akkor érdemes kirucanni egy gyors, ám annál frissítőbb programra. Egy múzeumi, könyvtári látogatás például biztosan hűsítő élmény lesz. Az ilyen helyeken ugyanis szinte mindig kellemesebb a hőmérséklet.

Facebook oldal: FreeMix>>>

kép: stock kép, pixabay

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük