Utolsó frissítés: 2018-09-30
Fantasztikusan jó ez a pizza!
Pizza. Jól hangzik ugye? Az a legjobb benne, hogy sosem lehet megunni.
Hiszen állandóan variálhatjuk, így a pizza mindig új és új formában szüleik meg. Lehet vastag tésztás, vékony is, a feltét lehet paradicsomos, tejfölös, kolbászos, sonkás, zöldséges, csirkemelles, szóval tényleg bármi!
Egy a lényeg: a pizza tésztája legyen könnyed, légies, puha, finom.

Ehhez hoztunk most egy receptet!

275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***



 http://allergiamentesen.hu/…/univerzalis-liszt-porkeverek-g…
 
1 zacskó szárított élesztő
 
2 tojás
 
150 g vaj
 
2 evőkanál cukor
 
10 evőkanál tej
 
só ízlés szerint

Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
 Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
 Rizslisztes lapon nyújtod, formázod, kör alakúra, tetszőleges vastagságúra.
 Sütőpapíros tepsire helyezed.
 Keleszted fél órát.
Majd jöhet a szósz, a feltét.
Ezután 10 percig pihenteted a pizzát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöd.


