Mézeskalács recept - Öröm ezzel az illatos tésztával dolgozni

Mézeskalács recept – Öröm ezzel az illatos tésztával dolgozni

Mézeskalács recept – Öröm ezzel az illatos tésztával dolgozni.

Ez a mézeskalács könnyen elkészíthető. 

Mézeskalács recept - Öröm ezzel az illatos tésztával dolgozni

Recept:

50 dkg gluténmentes lisztkeverék, pl. Schar Mix B

20 dkg méz
10 dkg margarin
2 tojás
20 dkg porcukor
1 zacskó mézes sütemény fűszerkeverék
2 csapott kk. szódabikarbóna
2 ek. tej


Díszítés:
CUKORMÁZ

A mézet a margarinnal összekeverjük, összeolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.

A többi hozzávalóhoz öntjük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Kinyújtjuk tetszőleges vastagságúra és különböző formákat szaggatunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük egyesével, vagy akár egymásra helyezve is, ahogy szeretnénk.

Ha később mécsest is szeretnénk esetleg belehelyezni, akkor ezt most lyukasszuk ki, illetve ha a karácsonyfára szánjuk dísznek, akkor most kell kilyukasztani, hogy később fel tudjuk akasztani.

Előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Hűlni hagyjuk a tésztát.

Utána díszíthetjük.

Miklós Edit

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk:

FreeMix       >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük