Gluténmentes kenyér készítése - Puha belső, ropogós héj

Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj

Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj.

Egyszerű recept, így készül a gluténmentes kenyér!

Gluténmentes kenyér készítése - Puha belső, ropogós héj

Hozzávalók:

4 bögre Schar Mix B

1, 5 zacskó szàrított élesztő
4 evőkanàl burgonyapehely
4 evőkanàl olaj
só ízlés szerint
2 bögre langyos víz

Szabályok a gluténmentes diétában – Segítség a mindennapokhoz

Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
Letakarva kelesztjük 50 percet.
Àtgyúrjuk olajos kézzel, kenyeret formàzunk.
Sütőpapíros jénai tàlba tesszük.
Kelesztjük 30 percet.

Facebook oldal: FreeMix>>>

A jénai tetejét hideg vízzel bespricceljük, a tészta tetejét is àtkenjük hideg vízzel.
Majd pedig 220 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük, levesszük a tetejét és 30 percet 180 fokon sütjük.
Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.
Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.

Miklós Edit

Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük