"Változtatni sohasem késő..."

„Változtatni sohasem késő…”

Soha nem lehet tudni, mit hoz a holnap, ezért minden egyes napból a lehető legtöbbet, legjobbat kell kihozni.

Az élet sokszínű és tele van sokszínű emberekkel, érdekes látásmóddal bírókkal, több lábon álló, kreatív személyiségekkel. Akik egy másik világot, egy másik szemszöget mutatnak be és ezáltal jobbá, szebbé, színessé teszik még a legszürkébb hétköznapokat is. Most egy ilyen embert ismerhettek meg. Jakó Judittal – https://juditblog.com/ – beszélgettünk.


A Kaméleon Magazinnak köszönhetően bukkantunk rád, hihetetlenül sokoldalú személyiség vagy. Pontosan mi mindennel foglalkozol?

Igyekszem több lábon állni. Jobb napokon dolgozok, egy külföldi hotelben. Blogot vezetek, cikkeket írok, különböző internetes portáloknak, online újságoknak. Pályázatokra jelentkezem, amatőr szinten fotózok, és ha tehetem, sokat utazok, valamint szívesen töltök időt a természetben.

Melyik az abszolút kedvenc tevékenységed, hobbid, munkád?

Nekem az írás a legfontosabb. Szeretném, ha egyszer ez lenne a fő tevékenységem. Ha időm engedi, igyekszem olvasni. Régen sokat röplabdáztam, ez nagyon hiányzik, addig is marad a torna, és a természetjárás sportolás tekintetében.

Mit jelent számodra az írás?

Leginkább a szabadságot, az önkifejezést. Kivételes tevékenységnek tartom, hiszen a tények mellett saját véleménnyel, tapasztalattal, illetve egyedi látásmóddal építem fel a bejegyzéseimet. Minden egyes poszt, egy kis betekintést enged az én világomba.

https://juditblog.com/

Milyen témakörökben írsz a legszívesebben (és miért)?

Sok minden közel áll hozzám, szeretem a változatosságot, a sokszínűséget. Kedvelem a szépségápolást, a mindennapi életmóddal kapcsolatos tartalmakat. Az interjúkat, és a programajánlókat egyaránt.

Van olyan írásos, szöveged, cikked, interjúd, amit szívesen kiemelnél? Olyan, ami a szívedhez nőtt, vagy amelyiknek különleges története esetleg üzenete van?

Nem tudok egyet kiemelni, mert a tavalyi évben 13 interjút készítettem, és mindegyik kivétel nélkül a szívemhez nőtt. Ezekben sokkal több munka van, mint ami látszik. Sokszor hónapokon keresztül dolgozunk egy ilyenen, amíg elérjük a kívánt állapotot. Kiválasztom az alanyom, ez általában idő, mire visszaérkezik a válaszlevél. Kicsit feltérképezem az egyén munkásságát, megírom felé a kérdéseimet. Aztán neki ez megint elég sok idő, amíg megtörténik a válaszadás. Előfordul, hogy hangfelvételben kapom az információkat, akkor én azt szövegesítem. Formázom, és kész állapotban még egyszer ellenőriztetem az alannyal. A kész anyag csak akkor mehet ki, ha mindkettőnk számára optimális a végeredmény.  Ezáltal mindegyiknek külön története van, és egyedi. Elégedett vagyok velük, és kiemelnék négy személyt, az Animal Cannibalst, Udvarev Krisztinát az Emergency House együttesből, Baksa Bernadett rendezvényszervezőt, és nem utolsó sorban Coryt a Happy Gangből, akikkel extrán pozitívan zajlottak a munkák. Hihetetlen erőt tudtam meríteni a közös munkából. A Krisztinával készült bejegyzésemet több mint egy millióan olvasták, amire hihetetlenül büszke vagyok.

Interjú Udvarev Krisztinával, az Emergency House énekesnőjével: https://juditblog.com/2021/01/01/interju-udvarev-krisztinaval-az-emergency-house-enekesnojevel/

A blogod bővült interjúkkal is. Kikkel készítettél eddig interjút és milyen interjúkat tervezel még?

2020 áprilisában kezdtem el blogolni, és nagyjából az interjú rovatom is innentől indult. Ebben az évben 13 került fel ebből az oldalamra. Azt gondolom széles, és választékos palettán mozogtam. Beszélgettem a Children of Distance zenekarral, Szilvivel a Szilu youtube csatorna vezetőjével, ugye Krisztinával az Emengency House egyik frontemberével, Bertók Fruzsina youtuberrel.  Barna Balázzsal az Idiot Side egyik tagjával, az Animals Cannibals együttessel, Szabó Kittivel a Barátok Közt egykori sztárjával, Coryval a Happy Gangből. Vass Alexandrával a Család Születik csatorna alapítójával, Nagy Andreával, aki tegolákat készít kúpcserepekből, Kozma Orsi énekesnővel, és nem utolsó sorban Max Varion dj-vel.  

Egyelőre, személy szerint senkit nem szeretnék megnevezni, de az biztos, hogy idén is érdekes egyénekkel készülök, valamint változatos témákkal.

"Változtatni sohasem késő..."
„Változtatni sohasem késő…”
https://juditblog.com/

Szeretsz a mindennapokból, egy-egy élethelyzetet kiragadni, feldolgozni. Milyen a világ a te szemszögedből?

Gyors, és sokszínű. Megvan mindennek a jó illetve a rossz oldala is egyaránt. Igyekszem tartani a tempót, és szelektálni az információk között. Törekszem arra is, hogy ebben a rohanó világban kellően megéljek minden pillanatot, és néha lazítsak. Sokszor átesem a ló túloldalára. Ha valamibe belevágok, és úgy látom, hogy sikereket ér el, annál jobban ráfókuszálok. Sajnos ebben maximalista vagyok.

Nagyon sokoldalú személyiség vagy. Például ékszerek készítésével is foglalkozol. Ez a szenvedély mikor kezdődött és hogyan?

Gyerekkoromban is imádtam gyöngyöt fűzni. Kikapcsol, és kedvelem az ékszereket. Szeretek valami újat alkotni, és az egyediségre is törekszem.

Milyen ékszereket készítesz, milyen a te stílusod?

Én az egyszerű, és letisztult darabokat kedvelem. Olyanokat, amelyek mindenhez passzolnak. Egyszerre elegáns, de mégis visszafogott.

Mit jelentenek számodra ezek az ékszerek?

Egy egyedi elképzelés megvalósulását. Egyik kitűzött célom teljesítését.

Milyenek a vásárlói visszajelzések?

Eddig pozitívak. A kollekció fele sikeresen új gazdára  talált. Egyelőre nem elérhető az oldalon a megrendelés, mégpedig azért mert nem otthon tartózkodom, és így több dolgot sem tudok kivitelezni. Ezért is időszakosak az ékszerek. Illetve ez még elég gyerekcipőben is jár. A későbbiekben készülni fog egy webshop is, ami majd megkönnyíti a vásárlást.

Ezt a rengeteg dolgot ráadásul mind-mind külföldről intézed, hiszen külföldön élsz. Mikor és hova költöztél ki, miért?

Azért ez így nem teljesen igaz. Nem élek külföldön életvitelszerűen, csupán szezononként töltök kint egyben körülbelül négy hónapot. Egyébként Salzburg tartományban dolgozok, egy szép városban. Gyönyörű a táj. Sokan azt gondolják, az emberek csak a pénz miatt választják a külföldi munkavállalást. Nekem ez azért többről szól. Jó kilépni a megszokottból, tapasztalni, új helyeket bejárni. Találni egy szigorú, mégis igazságos, segítőkész főnököt, aki megbecsüli a munkavállalóját.

Miben és mennyiben más, mint itt Magyarországon élni?

Nehéz összehasonlítani, mert mind a kettő hely jó, a maga módján. Valamint nem mindegy, hogy milyen szemszögből vizsgáljuk. Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy az ügyintézés, sokkal hatékonyabb, gyorsabb, valamint hozzáértő felvilágosítást, bővebb tájékoztatást, és egy iróniamentes mosolyt is kapunk, Magyarországgal ellentétben. Azonban ez abszolút csak saját vélemény.

Mit üzennél azoknak, akik belevágnának a külföldi munkába-életbe?

Attól függ, mennyire éreznek késztetést magukban, milyen céllal indulnak, és milyen elvárásaik vannak, ezzel kapcsolatban. Tényleg nem kolbászból fonják a kerítést, és nekem is volt nagyon rossz tapasztalatom, munkahelyem. Azonban változtatni sohasem késő. Sokat kell dolgozni, alázatosnak lenni, kitartónak, de ha valaki megtalálja a számára optimális helyet, akkor minden szempontból kifizetődő.

Mik a hosszabb távú terveid?

Sok mindent szeretnék elérni, és megvalósítani. Azonban ha azt mondom, szeretnék házat, gyerekeket, továbbra is az írással foglalkozni, ezek inkább klisé dolgok. Igyekszem fejleszteni, képezni magam, de leginkább a szeretteimre szeretnék fókuszálni. Gyakran tervezek, de leginkább csak a közeljövőre fókuszálok, hiszen sohasem tudni mit hoz a holnap. 

Koronczay Edit

Te is szeretnéd bemutatni tevékenységedet, hobbidat, munkádat, zenekarodat, termékedet, webáruházadat egy izgalmas interjúban? Vedd fel velünk a kapcsolatot: info@freemix.hu

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük