7 ok, amiért érdemes pisilni zuhanyozás közben

7 ok, amiért érdemes pisilni zuhanyozás közben

7 ok, amiért érdemes pisilni zuhanyozás közben. Igen, jól olvastad. érdemes. Akkor is, ha mostanában rengeteg cikk terjed arról, hogy miért nem SZABAD ezt tenned. Most megmutatjuk a másik oldalát annak a dolognak, amit mindenki csinál, de senki sem vallja be.

Sok furcsa szokás létezik, amiről nem illik, nem szabad beszélni. Azért, mert nem annyira gusztusos, vagy azért mert ciki. De legfőképp azért, mert magánügy.

A toilett, a pisilés is egy ilyen. De néha nem árt szóba hozni. Nagy kérdés az, hogy vajon zuhanyozás közben szabad, vagy nem, ártalmas-e vagy nem pisilni.

7 ok, amiért érdemes pisilni zuhanyozás közben:

1.

Jót tesz a vízszámládnak

Minden egyes alkalommal, amikor a WC-n jársz, igencsak megnöveled a vízszámládat. Rengeteg víz folyik el (le), akárhányszor használod a WC-t. Ha csak napi 1-szer a zuhanyozás közben pisilsz, máris rengeteg pénzt (vizet) megspóroltál. Ráadásul a tusfürdővel együtt ki is mosódik rögtön a kádból, zuhanytálcából.

2.

Tisztább leszel odalent

Bizonyára sok nő találkozott már azzal a bosszantó helyzettel, hogy pisilés után a WC papír ODA ragadt, rád ragadt. A férfiaknak könnyű, de a nőknek bizony szükséges utána az alaposabb tisztítás, törölgetés. Nos, ezt is megúszod, ha zuhanyozás közben pisilsz, ráadásul a tisztálkodószereknek, víznek hála rögtön frissebb, üdébb és tisztább is leszel odalent.

3.

Tisztább marad a WC

Nem kell elmondani, sem bemutatni, hogy használat után milyen a WC csésze. Jó sokszor kell kitakarítani és jó gyakran. Ezt is és az ülőkét is. Főleg, ha a pasik rosszul céloznak. Szóval higiénikusabb, tisztább, ha napi 1-szer a zuhanyozás közben pisilsz.

4.

Eltűnik a lábgomba

Igen, a lábgomba ellen is jó. Bevált házi gyógymód, még ha kissé bizarr is. A vizeletben lévő anyagok nagyon hatékonyan tevékenykednek a lábgomba megszüntetése érdekében. Ez a vizeletterápia bizony létező fogalom. Ha nincs valamilyen betegséged, fertőzésed, akkor bizony a vizelet nem mérgező, nem káros.

5.

Erősíti az izmokat odalent

Ha szültél, akkor bizonyára ismerős az érzés, hogy nem sikerül mindig visszatartani a vizeletet és bizony néha elcseppen pár csepp akaratlanul is. Ezen segíthetsz, ha zuhanyozás közben leguggolsz, így pisilsz kicsit, majd visszatartod pár másodpercig. Ezt néhányszor eljátszod és máris tettél az egészségedért. Erősödnek a gátizmaid.

6. Ha zuhanyozás közben pisilsz, akkor

óvod a környezetet

Ez is furcsa, de szakemberek szerint, mégis igaz. Már írtuk feljebb, hogy a WC lehúzásával óriási mennyiségű vizet használsz el egyetlen napon. A WC-öblítés az otthoni vízhasználat csaknem 27 százalékát teszi ki. Ha ezen tudsz egy kicsit is spórolni, máris óriási lépést tettél a bolygó megóvása érdekében. Környezeti katasztrófaként is emlegetik a tudósok a WC használat-lehúzás miatti víz elpocsékolását. Pisilj zuhanyozás közben és egy kicsikét te is tettél a bolygónkért, a környezetért. Takarékoskodj a vízzel.

7.

Mindenki csinálja

Szinte mindenki csinálja, bár kevesen vallják be, vagyis inkább szinte senki. Undorítónak tartják, cikinek. De hidd el, nem vagy egyedül.

A Glamour 1000 nő segítségével végzett egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a nők 75-80 százaléka bizony rendszeresen pisil a zuhany alatt, köztük több híresség is van!

Szóval ha megesik ilyen, nem kell szégyenkezned, mással is előfordul. Rendszeresen.

Szerinted ez okés, belefér, vagy inkább hagyjuk, undorító zuhanyozás közben pisilni?

Miklós Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

Forrás: littlethings.com

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük