Így kezeld a felnőttkori pattanásokat

Így kezeld a felnőttkori pattanásokat

Így kezeld a felnőttkori pattanásokat, hogy csökkenteni tudd a kellemetlen bőrproblémát. Hasznos szakértői tanácsok.

Hogyan kell kezelni a pattanásokat?

„Az akné egy bőrbetegség, éppen ezért ne gondolj rá kozmetikai problémaként, és ne  próbálj megszabadulni tőle félig hatékony kezelésekkel, például szalonhámlasztással vagy mikrodermabrázióval.” mondja Williams. – Szükséged lesz vényköteles krémekre és súlyos esetekben vényköteles tablettákra, valamint bőrgyógyászati minőségű arcápolókra.

Az akné krémek két csoportba sorolhatók, melyek a felnőttkori pattanásokat igen jól eltüntetik.

Az akné baktériumok elleni antibiotikumok és a pórusokat széthúzó krémek, például az A-vitamin származékok (az eltömődött pórus az első lépés a foltok kialakulásához).

„Ideális esetben a kettő kombinációja működik a legjobban. – mondja Williams. Ha a krémek nem elegendőek, antibiotikumot kell szedni, és ha ez sem működik, A-vitamin tablettát írhathatunk fel, amelyekről ismert, hogy a legtöbb embernél végleg megszüntetik a pattanásokat.

Érdemes megjegyezni, hogy az A – vitamin tablettáknak lehetnek mellékhatásai. A leggyakrabban a száraz bőr és ajkak. De egy bőrgyógyász tanácsot tud adni, hogyan kezeld ezeket a legjobban.

A tablettákat azonban terhesség alatt nem szabad bevenni, és a tabletta szedésének befejezése után még egy hónapig sem szabad teherbe esni, mert komoly kockázatot jelentenek a magzatra nézve. Emiatt a bőrgyógyászok rendszeresen terhességi teszteket végeznek, mielőtt felírják a receptet.

Hogyan lehet megszabadulni az aknés hegektől, így tudod a felnőttkori pattanásokat és az utána maradt bőrproblémákat eltüntetni?

Az akné után maradt hegek eltűntetésére vannak olyan eljárások, amelyek segíthetnek.

“Az olyan esztétikai kezelések, mint a mikrotűs kezelés (amely a bőrt helyreállító üzemmódra készíti elő, fokozza a kollagéntermelést és a bőr regenerálódását), hatékonyak. – mondja Williams. Ne feledd azonban, hogy bár a mikrotűs kezelés csökkentheti a hegek megjelenését, nem valószínű, hogy teljesen eltünteti őket.”

Hogyan vigyázz a bőrödre otthon?

Ne terheld túl a bőrt termékekkel, használj hidratálót, fényvédőt és olajmentes sminket. Ezen túlmenően, ha elkerülöd a túl sok cukrot az étrendben, az segíthet távol tartani a fellángolásokat.

Kovács Alexa

Forrás: helathy-magazine.co.uk

Facebook oldal: FreeMix>>>

További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

https://freemix.hu/category/hirek/eletmod/

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük