Foltok ellen ez a leghatékonyabb módszer - Így tudod eltávolítani

Foltok ellen ez a leghatékonyabb módszer – Így tudod eltávolítani

Foltok ellen ez a leghatékonyabb módszer – Így tudod eltávolítani igazán egyszerű módon.

A foltok sok problémát tudnak okozni, legyen szó ruhán, ágyneműn, konyharuhán lévőről. Bizony sok-sok bosszúságot hoznak magukkal. Főleg, ha nem, vagy csak nehezen tudod eltávolítani.

Sok folt egyszerű mosás során nem tűnik el, ezért érdemes bevetni néhány egyéb módszert is a megszüntetésére.

Létezik néhány erős, ugyanakkor természetes, környezetbarát alapanyag, melyet segítségül hívhatunk a foltok elleni küzdelem során. Az ecet, a szódabikarbóna, a citromlé is ezek közé tartozik. Ezek kíméletesek a szövetekhez, ugyanakkor hatékonyan távolítják el a legmakacsabb szennyeződéseket is.

Nézzük mit tud a citromlé, ha a folt eltávolításáról van szó.

A citromlé természetes folteltávolító, ráadásul antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A frissen facsart citromlevet vidd el közvetlenül a foltra és hagyd rajta 20-30 percig. Nedves törlőkendővel vagy nedves ruhával töröld át, majd mehet a mosógépbe. Eltávolítja a foltokat és a kellemetlen szagokat is.

A szódabikarbóna és az ecet kombinációja népszerű párosítás, ha takarításról van szó. Nézzük mi a helyzet, ha a folt eltávolításáról van szó.

A szódabikarbóna semlegesíti a szagokat, az ecet pedig eltávolítja a szennyeződéseket és a foltokat.

Szórjunk szódabikarbónát a foltra, majd öntsünk vagy permetezzünk rá ecetet. Hagyjad rajta 5-10 percig, majd töröld le nedves ruhával. Mehet a mosógépbe utána.

Napfény

A napfény természetes fehérítőszerként működik, amely segít eltávolítani a még megmaradt foltokat. A kimosott ruhát, textíliát, ha teheted, friss levegőn, napsütésben szárítsd meg.

A fenti 3 trükk segítségével a folt teljesen eltűnhet, a ruha, textília friss és tiszta lesz. Ráadásul az egészségre, környezetre ártalmas vegyszereket is elkerülted.

kép: Stock kép

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük