Szezámmagos-mákos kréker - Fenségesen ropogós és finom

Szezámmagos-mákos kréker – Ropogós és finom

Szezámmagos-mákos kréker – Ropogós és finom. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, GLUTÉNMENTES recept.

Szezámmagos-mákos kréker - Fenségesen ropogós és finom

Hozzávalók ehhez a mákos, szezámmagos finomsághoz: 

1 bögre Schar Mix B

só ízlés szerint

2 evőkanál szezámmag

 darált mák – 1 ek

vaj vagy margarin 1 evőkanál

zsír – 1 ek

 tejföl (helyettesíthető rizstejszínnel) -1 evőkanál

fél bögre langyos víz

1 teáskanálnyi sütőpor

https://taplalekallergiamagazin.hu/2022/11/18/szalamis-pizza-bvillamgyorsan-egyszeruen-glutenmentes/

Szezámmagos-mákos kréker elkészítése:

Igen egyszerű dolgunk van.

Mindent – kivéve a fele szezámmagot)  egy tálba öntünk, kézzel összegyúrunk. Gombócot formázunk a tésztából.

Gluténmentes kenyér készítése – Puha belső, ropogós héj

10 percet pihentetjük.

Gm lisztes lapon vékonyra nyújtjuk, vízzel enyhén lekenjük a tetejét, lehet tojássárgájával is.

Megszórjuk a maradék szezámmaggal, enyhén belenyomkodjuk, hogy a tésztába ragadjon.

Kicsit bezsírozott derelyevágóval, vagy késsel tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk és sütőpapíros tepsire helyezzük a krékereket.

180 fokon, előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Miklós Edit

Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük