Új áttörés a cukorbetegség kezelésében. Az erjesztett tea csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.
A tea sokak egyik kedvenc itala. Nyári melegben, citromosan, lehűtve igazi frissítő nedű, télen forrón fogyasztva segít átmelegedni, megfázáskor meleg, mézes teát kortyolgatva gyógyulunk.
Mindezeken túl egyre többet hallunk, (újra)tapasztalunk a gyógyteák jótékony hatásáról is. Ám sokan talán még nem ismerik azt a különleges teát, ami csökkentheti a vércukorszintet.
A tudósok egyre inkább szorgalmazzák az arra irányuló kutatások kiszélesítését, ami azt vizsgálja, hogy a kombucha fogyasztása segíthet-e csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek vércukorszintjét.
Az utóbbi néhány évben egyre népszerűbbé vált fermentált (erjesztett) teaitalt már alávetették
klinikai vizsgálatoknak is.
Egy kísérletet végeztek el tizenkét 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegen.
A csoport fele négy héten keresztül minden nap körülbelül 2,2 dl kombucha teát ivott meg.
A csoport másik fele placebót kapott.
Két hónap szünet után cseréltek.
Az amerikai kutatócsoport azt tapasztalta:
„…a kombucha egy hónap után csökkentette az átlagos éhgyomri vércukorszintet.”
A kutatók így most egy nagyobb kísérletet készítenek elő ezen eredmények megerősítésére.
Dan Merenstein, a tanulmány szerzője, a Washington DC-i Georgetown Egyetem Orvostudományi Karának professzora a következőket mondta:
Kovács Alexa
Facebook oldalunk: FreeMix >>>
Forrás: walesonline