Egyszerű recept.
Ezt az ételt egyszerűen imádjuk. Az aranygaluska feldobja a hétköznapokat, örömmel tölt el, igazi ízbomba. Gluténmentes változatban is elkészíthető. Korábban desszertként emlegettük, de ma már ebédre is tökéletes választás. Egy kiadós leves után remek második fogás lehet. Egy biztos: utána senki sem marad éhes!
Sokan azt mondják az aranygaluska nem tartozik a könnyen elkészíthető ételek közé, de egy igazán jól működő recept segítségével könnyű varázsolhatjuk a sütést.
Az egyik legszebb nevű étel gluténmentes verzióban így is elkészíthető! Már az aranygaluska gondolata is beindítja a képzeletünket. Szinte érezni lehet a sülő kelt tészta, és az édes, mámorító vanília sodó egész konyhát belengő illatát.
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg LIGA
50 dkg Madame Loulou KENYÉR – PIZZA – LAKTÓZMENTES>>>
3 dl rizstej
10 dkg Madame Loulou porcukor>>>
1 zacskó szárított élesztő
2 tojássárgája
Töltelék:
15 dkg darált dió+ 5 dkg cukor+ 10 dkg LIGA+1 citrom reszelt héja
Sodó:
Madame Loulou PUDINGKRÉM – TEJSODÓ>>>
Elkészítés:
Sima tésztává dagasztjuk az alapanyagokat.szánjunk rá kellő időt, 10-15 percig is eltarthat.
Langyos helyen, letakarva 30 percen át kelesztjük.
Kissé átgyúrjuk, majd rizslisztezett munkalapra borítjuk az aranygaluska tésztáját, kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez a darált diót, Ligát, reszelt citromhéjat és a porcukort összekeverjük.
Egy magasabb peremű tepsit alaposan kivajazunk.
Egy réteg tésztakorongot teszünk a tepsibe.
Ezt olvasztott Ligával lekenjük.
Mehet rá a töltelék.
Majd ismét tésztakorongok jönnek.
Ismét töltelék.
Az utolsó réteg az tészta legyen.
Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Sodóval együtt tálaljuk.
Az aranygaluska finom hidegen és melegen is.
Az ízesítését bátran variálhatod. Lehet kókuszos töltelék, a sodó gyümölcsös verzióban is finom, de elképesztően jó a végeredmény, ha mákos változatban készíted el.
További Madame Loulou termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.