A legfinomabb házi zsemle receptje

A legfinomabb házi zsemle receptje

Hozzávalók:

2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>

1 bögre langyos víz

3 evőkanál burgonyapehely

2 evőkanál zsír

A legfinomabb házi zsemle receptje

Még több gluténmentes recept ITT>>>!

Elkészítés:

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.

Tetejére rányomunk óvatosan egy habverőt és így kaphatunk szép formát, díszt. De éles késsel is bevagdoshatjuk.

Sütőpapíros tepsire helyezzük a zsemléket.

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

Teteje lekenhető tojássárgájával és meghinthető magokkal is. (opcionális, kihagyható)

Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük