„Szeretjük, tiszteljük és elfogadjuk azt, hogy különbözőek vagyunk” – Az ezerarcú magazin titkai

Az a legjobb az online magazinban, hogy mindig kéznél van, akárhányszor elolvashatod és sosem megy tönkre. No és persze azt se felejtsük el, hogy sokkal, de sokkal izgalmasabb így olvasni.😉

De a legjobb az igazán jó online magazinban az az, hogy telis-tele van érdekesebbnél, érdekesebb témákkal. 👌

Olyanokkal, amelyeket akár többször is el szeretnél olvasni, annyira fontos témát feszeget és ha emellett még a megfogalmazás is érthető, illetve emberi nyelven íródott az összes cikk, akkor az adott magazin hamar a kedvenceddé válhat és mindig várni fogod, hogy újra és újra megjelenjen.

Most egy ilyen szuper online magazint hoztunk el nektek, így virtuálisan. ✔️

KaméleON online magazin a fentiek mellett még gyönyörű is. 👉Csodálatos képek, 👉szemet gyönyörködtető színvilág vár rád, ha ezt a magazint lapozgatod. Mert igen, lehet lapozgatni is, egy-egy kattintással.☝️

Igényes fotóival, gyönyörű oldalaival, hívogató címlapjával bármely korosztály kedvenc lapjává válhat azonnal.

Mindezek mellett ráadásul INGYENES Is! Nézzük miben is rejlik a magazin sikerének titka, méghozzá egy igazán izgalmas interjúnak köszönhetően!

Rózsahegyi Zsuzsival, a KaméleOn Magazin megálmodójával és főszerkesztőjével beszélgettünk.

Rózsahegyi Zsuzsi, a KaméleOn Magazin alapítója-főszerkesztője

Az őszi szám témáit mi alapján választottátok ki?

Részben aktuális témákat hoztunk, mint pl. Sági Emese coach-nak a megjelent könyve, másrészt pedig olyan dolgok kerültek szóba, amiről mi, a cikk írók és a szerkesztő már korábban megegyeztünk, érdekesnek tartjuk.

Jó vagy rossz döntés nem tudom, de nem szeretnénk azt követni, hogy ha ősz van, akkor mindenképpen almás receptek kellenek, meg Halloween-es történetek. Persze, ezekkel sincs semmi gond, csak mi mást szeretnénk.

Hány cikk fér bele egy adott számba?

Általában hét – nyolc cikkre törekszem. Ebben sajnos én vagyok a korlát. Ennél többet nem tudok koordinálni és megszerkeszteni, az összes más teendőm mellett.

Emelj ki kérlek néhány témakört, amivel most az őszi számban foglalkoztatok illetve egyet kellene kiemelni, ami szerinted a novemberi szám top cikke!

Egyet semmiképpen sem szeretnék. Mindenki ingyen, a saját szabadidejének egy részét feláldozva járul hozzá a magazinhoz, és nem szeretném egyikükben sem azt az érzetet kelteni, hogy az ő cikke kevésbe fontos vagy jó. Én a csapatmunkában hiszek, a jó egyéni teljesítmények összeadódnak, és még jobb eredmény jön ki belőle.

De ha már témaköröket kértél. Bármi lehetsz címmel megjelent Sági Emese könyve az elmúlt hónapokban. Ez egy inspiráció pályakezdőknek, illetve újrakezdőknek. 25 ember meséli el a történetét. Az érdekesség egyébként még az, hogy tavaly Emese engem is felkért, hogy szerepeljek a könyvben. Akkor teljesen személyes okok miatt nemet mondtam, de remeknek tartom az ötletet, és nagyon örülök, hogy sikeres lett vele.

Ezenkívül foglalkozunk még a női egyenjogúság kérdésével is.  Ez sokszor már elcsépelt témának tűnik, de ha megnézzük a különböző felméréseket, azt láthatjuk, hogy nagyon kevés történt még ez ügyben.

Milyen korosztálynak szól leginkább a novemberi szám?

Szinte minden számunk a 35 év felettiek között a legnépszerűbb. Szerencsére most már van igen fiatal cikk írónk is, úgyhogy, ha lassan is, de a fiatalabbak is belenéznek a lapba. Ezzel kapcsolatban egyébként nincsenek nagy elvárásaim. A magazint átlapozva érthető, hogy inkább a saját korosztályunkat (gondolok itt a cikk írók többségére) szólítjuk meg.

Íme a KaméleOn Magazin novemberi száma:
https://online.flipbuilder.com/ryiw/tdmu/?fbclid=IwAR3yVWm40sFfrqcWWmG3_AKialHsPdVMkp7wkPaNhgUFGSi5Wt073syksJk

Titeket, az írókat, a szerkesztőket, a magazint mennyire érinti a koronavírus (és miben)?

Az első hullám volt, ami nagyon bezavart. Most így utólag azt mondom, hogy ez is csak azért történt, hogy tanuljak belőle, de akkor volt olyan, hogy majdnem a hajamat téptem. 😊 Nagyon hirtelen változott meg az élet. Az emberek csak a híreket olvasták, valahol érthető módon pánikoltak. Majd bejött a digitális oktatás, ami természetesen nehéz helyzet volt a családosoknak.  Abban az időszakban pár cikk írót és interjú alanyt is elveszítettem. Semmilyen határidőt nem tudtak tartani, csak ígéretek voltak, amiből aztán nem lett semmi sem. Érthető persze, mindenkinek megvolt a maga prioritása.

Akkor éreztem úgy, hogy végre eljött az ideje annak, hogy sokkal több cikket írjak magam is, ne “csak” a szerkesztéssel foglalkozzam. Persze, nekem a magazin a hobbim, úgyhogy nekem is ott volt mellette a “rendes, fizetős” munkám. Ebben is duplán kellett helytállni. Közel 300 emberért felelek a világ több pontján, ahol akkor már tombolt a koronavírus. Volt olyan hét, amikor a csapatommal  mindennap átéltük valamelyik beosztottam rokonának a halálát. Nagyon megterhelő volt lelkileg. Nem volt rá lehetőségem, hogy akár csak egy napig is ne foglalkozzak a témával.

De számomra volt jó is ebben az időszakban. Mivel bárhonnan el tudom végezni a munkámat, így sokkal többet tudtam idén a családommal lenni. Erre azért valahol úgy tekintek mint egy ajándékra.

A KaméleOn Magazin az ezerarcúság lapja. Mit takar a magazin esetében ez a kifejezés?

Ez annyit jelent, hogy mi szeretjük, tiszteljük és elfogadjuk azt, hogy különbözőek vagyunk. Egy inkluzív társaság vagyunk, ezzel állunk ki a kirekesztés ellen, ami ma annyira jellemző. És persze azt is jelenti, hogy külön-külön minden egyes hölgynek is ezer arca van, és mi biztatjuk őket, hogy ezek közül mutassanak meg nekünk legalább egyet. 

Számodra mit jelent a magazin?

Számomra elég sok mindent jelent. Egyrészt azt, hogy folyamatos tanulási lehetőséget biztosít, ami hiszem, hogy mentálisan fiatalon tart. A különböző cikkek írásakor sokat olvasok, kutatok, a szerkesztés során újabb és újabb megoldásokat, szoftvereket próbálok bevetni. Tehát kiélhetem a kreativitásomat, és amikor belelendülök a munkába, olyan flow élményeim vannak, amik aztán sokáig magasan tartják az energiaszintemet.

Ezenkívül nagyon szeretem a visszajelzéseket is. Például most az utolsó számnál, Sági Emese megkérdezte tőlem, hogy kiteheti-e Linkedin-re is a magazint. És nagyon rövid idő alatt fel is vette vele a kapcsolatot egy középiskola tanára, és meghívta osztályfőnöki órára.

Az egyik legkedvesebb visszajelzésem pedig egy középiskolai tanáromtól van, aki rendszeres olvasó. Nem is olyan régen összetalálkoztam vele, és mondta, hogy csináljam a magazint, nehogy abbahagyjam, nagyon jó. Ez a beszélgetés már több nehéz pillanaton átsegített. 

 "Szeretjük, tiszteljük és elfogadjuk azt, hogy különbözőek vagyunk" - Az Ezerarcú magazin titkai
„Szeretjük, tiszteljük és elfogadjuk azt, hogy különbözőek vagyunk” – Az Ezerarcú magazin titkai

Hosszú és nehéz év volt. Közeledik az év vége, amikor mindenki elgondolkozik kicsit, milyen is volt az adott év… Miket ért el, mit szeretne elérni a jövőben… A Kaméleon Magazinnak milyen volt a 2020-as éve?

Nehéz ezt definiálni. Mondhatnám, hogy sikeres, hiszen itt vagyunk még mindig, megjelenünk. Talán úgy definiálnám, hogy átalakulós, átszervezős, delegálós.

Idén a már fentebb említett fizetett munkám sokkal több volt, az életem is megy keresztül mindenféle jelentősebb változásokon. (Kié nem, persze…)  Így a havi megjelenés most ideiglenesen negyedévesre változott. Remélem jövő májustól ismét havonta fogunk megjelenni. De más dolgok is történtek. Például most már több mint egy éve, hogy a magazinhoz tartozó Facebook oldal tartalmát egy profi szerkeszti. Természetesen meg tudnám nézni még megjelenés előtt az időzített posztokat, de már jó ideje nem nézem. Egyrészt mert ez a bizalom, ami nélkül csapatmunka nem létezik, másrészt pedig, mert így én is olvasóvá tudok válni, egy pohár kávé elfogyasztása közben.

A digitális magazin szerkesztését is szívesen megosztanám valakivel, ehhez majd talán 2021-ben megtalálom a megfelelő partnert.

  https://www.kameleonmagazin.com/

Mik a tervek 2021-re?

Folytatni, csinálni, és közben átgondolni, hogy meghagyjuk-e az olvasás élményét, vagy pedig “hangos” magazinként folytassuk tovább. Ez nekem nagy álmom, de egyszerűen képtelen vagyok felszabadítani annyi szabadidőt, hogy komolyabban neki tudjak kezdeni a dolog megoldásának.

👍Lájkold a Magazin Facebook oldalát, ahol azonnal értesülhetsz a friss cikkekről, egyéb érdekességekről is.👍
https://www.facebook.com/kameleonmagazin/

Koronczay Edit

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük