A bőr védelme létfontosságú - UV-védelem tippek nyárra

A bőr védelme létfontosságú – UV-védelem tippek nyárra

A bőr védelme létfontosságú. Az UV-védelem nyáron is és minden évszakban fontos. De különösen a legmelegebb hónapokban. A bőr egészsége és a napfény szorosan összekapcsolódik.

A bőr védelme létfontosságú - UV védelem nyáron

Az ultraibolya sugárzás a bőr öregedését, égési sérüléseket, öregségi foltokat és egyéb problémákat, de akár súlyos betegséget is okozhat. A nagyfokú kiszáradás és szárazság miatt maximális hidratálásra és védelemre van szüksége.

Nyáron a bőr hatékony bőrvédelmet, komplex és rendszeres ápolást igényel. A kiváló minőségű, speciálisan kiválasztott, kombinált alapanyagokat tartalmazó fényvédő és antioxidáns tartalmú bőrápoló, bőrvédő termékek segítségével megőrizheted a bőr egészségét és szépségét, meghosszabbíthatod annak fiatalságát.

A bőr védelme létfontosságú - UV védelem nyáron

Az UVA és UVB sugarak hatása a bőrre 

Nyáron többet tartózkodunk friss levegőn, vízparton, strandon, kirándulásokon. Fokozatosan szoktassuk hozzá a bőrünket a napfényhez, ne rögtön egy egész napos napfürdővel kezdjük.

A bőr védelme létfontosságú - UV védelem nyáron

Kétféle sugárzás létezik, amelyek a bőrre gyakorolt ​​hatásukban különböznek egymástól.

Az UVB sugarak jobban hatnak a felszíni rétegekre, különböző mértékű leégést okozva. Az UVA sugarak sokkal mélyebbre hatolnak, bőröregedést okoznak pigmentfoltok, ráncok jelennek meg. A bőr elveszíti rugalmasságát és erejét.

Az ultraibolya nem csak tiszta időben képes hatni bőrünkre a közvetlen sugarak hatására, hanem a felhőkön, az irodai vagy autóablakokon keresztül is áthatol, illetve visszaveri akár a víz, beton is. A bőrt érő ultraibolya sugárzás súlyos és olykor visszafordíthatatlan negatív következményekkel jár, ezért fontos, hogy magas szintű védelemmel rendelkező bőrvédő termékeket használjunk.

A bőr megfelelő ápolása érdekében a termékek kiválasztásánál az alábbi jellemzőket kell figyelembe venni:


⦁ SPF faktor. Meghatározza, hogy a termék hányszorosára növeli a napon tölthető időt anélkül, hogy leégne. A sugárvédelem kiválasztása számos paramétertől függ, beleértve a bőrtípust, a napon töltött időt, a környezeti feltételeket és a földrajzi elhelyezkedést. Hosszabb ideig a 30-as vagy magasabb SPF érték megfelelő.
⦁ Széles körű védelem. Előnyben kell részesíteni az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt védelmet nyújtó termékeket.
⦁ Nedvességállóság. Ha úszni vagy sportolni szeretnél, válasszon egy „vízálló” vagy „hosszan tartó” feliratú fényvédőt.
⦁ Bőrtípus. Száraz bőr esetében a fényvédő krém fő feladata a kiszáradás megelőzése és a lipidvédelem erősítésének gondozása. A zsíros bőrűeknek előnyben kell részesíteniük a könnyű és matt kompozíciókat.

Az eszközök textúrája is eltérő. Ez lehet fényvédő, krém, spray és egyéb termékek. Mindegyiknek megvannak a maga feltételei és alkalmazási sorrendje. Az ápoló krémek, a naptejek a legjobb segítők a fényvédelemben. Legalább 30 perccel a szabadba indulás előtt kell felvinni őket. A spray-k is keresettek, könnyen felvihetők.

Az antioxidánsok a kozmetikumok fontos összetevői.

Hozzájárulnak a szabad gyökök semlegesítéséhez.

Fontos például a C-vitamin ( aszkorbinsav) tartalom.

  • segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök és az UV-sugárzás okozta károsodásoktól
  • serkenti a kollagéntermelést, javítja a bőr textúráját és halványítja a pigmentációt
  • védi és megakadályozza a fényöregedést
  • hidratálásért és rugalmasságának javításáért felel
  • gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

A hialuronsav alapú, C, E vitamint tartalmazó fényvédő krém hosszú ideig megtartják a nedvességet. 

Természetesen a napvédő és bőrvédő krémek mellett további védelemre is szükség van nyáron. Ez lehet kalap és napszemüveg.

A bőr védelme létfontosságú - UV védelem nyáron

A széles karimájú kalap megvédi az érzékeny arcot a nap alattomos sugaraitól. Mindezek a kiegészítők a kozmetikumokkal együtt biztonságos napozást biztosítanak.

A bőr védelme létfontosságú - UV védelem nyáron

Facebook oldal: FreeMix>>>

Képek: Stock képek

Forrás

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük